Sosyal Medya

Güncel

Londra'daki metro saldırısı zanlısının ailesinin Hollanda'da sığınmacı olduğu öğrenildi

Londra metrosunda cuma günü Parsons Green İstasyonu'nda meydana gelen saldırının faillerinden biri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 21 yaşındaki Yahya Faruk'un ailesinin, sığınmacı olarak Hollanda'da yaşadığı ortaya çıktı.



BBC'den Yusuf Özkan'ın Arap asıllı gazeteci Jenan Moussa'nın Twitter hesabından yayınladığı mesaja dayandırdığı haberine göre, Londra metrosundaki Parsons Green İstasyonu'nda geçen cuma meydana gelen saldırının faillerinden biri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 21 yaşındaki Yahya Faruk'un ailesinin, sığınmacı olarak Hollanda'da yaşadığı ortaya çıktı.

'KARINCAYI BÄ°LE Ä°NCÄ°TMEZDÄ°'

Arapça yayın yapan Dubai merkezli Al Aan Televizyonu muhabiri Moussa, Twitter hesabından Suriye kökenli Faruk'un Hollanda'nın güneyindeki Kuzey Brabant eyaletinde sığınmacı olarak yaşayan ebeveynleri, ağabeyi ve yengesi ile konuştuğunu belirtti. Moussa, ailenin, oğullarının adının metro saldırısına karışması nedeniyle şok içinde olduğunu aktardı. Faruk'un abisi, kardeşinin hırslı bir kişi olduğunu ve gazetecilik eğitim gördüğünü belirtirken abisinin eşi ise Faruk için, "Karıncayı bile incitmezdi" diye konuştu.

WILDERS HABERİ PAYLAŞARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Hollandalı aşırı saÄŸcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders da, Twitter hesabından söz konusu haberi paylaÅŸarak, zanlının ailesi için, "Hollanda'nın güneyinde ilticacı olarak yaşıyorlar" yorumunu yaptı. 

​Londra metrosundaki Parsons Green Ä°stasyonu'nda geçen cuma gerçekleÅŸen saldırı sonucunda, aralarında çocukların da bulunduÄŸu 30 kiÅŸi yaralanmıştı. IŞİD tarafından üstlenilen saldırıda el yapımı patlayıcı kullanıldığı belirtilmiÅŸti. Saldırıyla ilgili olarak 21 yaşındaki Yahya Faruk'un yanısıra 18 yaşında bir baÅŸka zanlı daha gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.