Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'da ara seçimi Gülsüm Navaz kazandı

Pakistan Anayasa Mahkemesinin kararıyla başbakanlıktan uzaklaştırılan Navaz Şerif'in eşi Gülsüm Navaz Şerif, ara seçimden galibiyetle çıktı.



Pakistan’ın görevden alınan Eski BaÅŸbakanı Navaz Åžerif’ten boÅŸalan meclis koltuÄŸu için Lahor kentinde yapılan ara seçimi, Åžerif’in eÅŸi Gülsüm Navaz Åžerifkazandı.

Åžerif’in partisi Pakistan Müslüman BirliÄŸi-Navaz’ın (PML-N) kalesi olarak bilinen 322 bin 786 kayıtlı seçmenin bulunduÄŸu Lahor kentinde halk, 220 seçim merkezinde sandık başına gitti.

Gülsüm Navaz Åžerif, 44 adayın yarıştığı seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre 59 bin oy alarak Ulusal Meclis’e girmeye hak kazandı.

Åžerif’in en güçlü rakibi olarak gösterilen, Pakistan Adalet Hareketi (PTI) adayı Dr. Yasmin RaÅŸid ise 46 bin oy toplayabildi.

Öte yandan Pakistan’da ilk kez, bazı seçim merkezlerinde biyometrik oy verme cihazı kullanıldı.

Gülsüm Navaz Åžerif Londra’da tedavi gördüğü için seçim kampanyasını kızı Meryem Navaz Åžerif yürütmüştü.

Pakistan’da Anayasa Mahkemesi, "Pakistan BaÅŸbakanı'nın parlamento ve mahkemeye karşı dürüst davranmadığını" gerekçesiyle Åžerif'in artık baÅŸbakanlık koltuÄŸuna "layık olmadığını" bildirmiÅŸ ve Åžerif'i ömür boyu siyasetten men etmiÅŸti. Böylece, Åžerif’in Meclisteki sandalyesi de boÅŸ kalmıştı.

PML-N, Lahor Eyalet BaÅŸbakanı ve Navaz Åžerif’in kardeÅŸi Åžahbaz Åžerif’in ara seçimlerde aday gösterileceÄŸini açıklamış ancak daha sonra bu karardan vazgeçilmiÅŸti.AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.