Sosyal Medya

Güncel

Soylu'dan 'istifa' açıklaması!

Bakan Soylu, kendisini istifaya davet eden Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.



İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkan Yardımcısı Aysel TuÄŸluk'un annesinin cenazesinin defni sırasında yaÅŸananlarla ilgili ve sonrasında gözaltına alınanlar arasındaki bir kiÅŸiyle karakolda çekilen fotoÄŸrafa iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu. 

Bakan Soylu, kendisini istifaya davet eden CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na da konuyla ilgili Trabzon'un Arsin ilçesinde cevap verdi. 
Bakan Soylu, partisinin Arsin 6'ncı Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değerlendirdi. Bakan Soylu, yeni sistemle Türkiye'nin şekilleneceğini ve önlerindeki sürecin iyi değerlendirilmesi halinde de ülkenin hedeflerine ulaşacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

KonuÅŸmasında CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu eleÅŸtiren Bakan Soylu, ''Terörle mücadele ediyoruz. Yeni yeni kavramlar duyuyoruz. Diyor ki KılıçdaroÄŸlu, silahlı terörist var, silahsız terörist var. Derdi ne biliyor musunuz, terörle mücadelemizi akamete uÄŸratmak, bizi hareketsiz bırakmak, PKK'nın bölgedeki etkinliÄŸini artırmaya çalışabilmek. Neden, çünkü HDP toplumsal tabanını kaybetti. Oturma eylemi yaptılar. Baktılar ki, gelen yok, giden yok. Bizden sandalye ve masa istediler. Millete bunlar çok çektirdiler, annelerin ellerini böğürlerinde bıraktılar. Tabanlarını kaybettiler. Hani diyorlar ya, ‘bir sivil öldürdünüz' diye. Ey KılıçdaroÄŸlu, bizim iÅŸimiz teröristle, bizim iÅŸimiz vatandaşımızla deÄŸil. Ama biraz yiÄŸit ve vicdanlı olsan birçok sivili, Necmettin öğretmenimizi ve Erenimizi katleden PKK'ya karşı ÅŸu son günlerde çıkarmış olduÄŸun sesin bir gramını çıkarsan, bu millet sana gerekli cevabı verirdi'' dedi.

"BİR KOLA FETÖ'CÜ BİR KOLA PKK GİRMİŞ''

Bakan Soylu, konuÅŸmasında HDP EÅŸ Genel BaÅŸkan Yardımcısı Aysel TuÄŸluk'un annesinin cenazesinin defni sırasında yaÅŸananlar ve olay sonrası gözaltına alınanlar arasındaki bir kiÅŸi ile karakolda çekilen fotoÄŸrafa iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunurken, kendisini istifaya davet eden CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun etrafının FETÖ'cü koktuÄŸunu belirterek, ''Hazırlanıyor deÄŸil mi, 2019'a hazırlanıyor. Bir kola FETÖ, bir kola PKK girmiÅŸ, sırtında DHKP-C, 2019'a hazırlanıyor. Bu millet bu iÅŸbirliÄŸini sana soracaktır. Gece bir baktım ki; benim o cenazede olaylara karışan kiÅŸiyle fotoÄŸrafımı koymuÅŸlar. At kaçtı, torba düştü. Bugün de KılıçdaroÄŸlu diyor ki; ‘Bu bakan biraz ahlaklı, inançlıysa derhal istifa etmesi lazım.' Åžimdi bir fotoÄŸrafla istifa edilecekse, ya da ben bir fotoÄŸrafla ahlaksız oluyorsam, ki gereÄŸini yapan bir adamım. Bana demesi lazım ki; biraz aklı çalışsa; ‘ulan helal olsun adam bak gecenin bir yarısında olaylara müdahale etti, meseleye vaziyet etti. 

"BU MİLLET SENİN DÜNÜNÜ VE YARININI BİLİYOR"

Çıkabilecek bir olayı engellemeye çalıştı. Bu olayı yapanlardan bir tanesi de geldi, bunla bir fotoğraf çektirdi. O da buna rağmen bütün hepsini gözaltına aldı, herkesin ifadesini aldı, devlet dediğin de böyle bir şeydir kardeşim' dese bu anlaşılabilir bir şey. Ben bir fotoğrafla istifa edeceğim, senin etrafın FETÖ'cü kokuyor senin. PKK'yla fotoğraf çektirdin, PKK'yı destekleyenlerle fotoğraf çektirdin, DHKP-C'yle fotoğraf çektirdin, ömrün böyle geçti, ömrün. Bu millet senin dününü ve yarınını biliyor'' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, konuşmasında fındık fiyatlarıyla ilgili de gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve üreticiden biraz sabırlı olmalarını isterken, süreci iyi değerlendirerek üreticiyi mağdur etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.