Sosyal Medya

Güncel

Yeni Kadife Darbe Sürecinde Yönetim Mekanizması ve ABD Yargısı

Mesele sadece Halk Bankası olayı olarak sınırlı kalmayabilir. Türkiye, uluslararası anlaşmaları ve Şer İttifakı ile geçmişte yapılmış ikili anlaşmaları ihlal, terör ve kaçakçılığa yardım ve yataklık suçlamaları ile karşılaşabilir. Bu süreçte Türkiye’ye karşı yargı üzerinden başlatılmış olan savaşın, yaygınlaştırılması ihtimali çok yüksektir.



Prof. Dr. Burhanettin Can - Milli Gazete

ABD MERKEZLÄ° KÃœRESEL YENÄ° BÄ°R “17 ARALIK OPERASYONU”

Gerek dünyada ve gerekse Türkiye’de baÅŸ döndürücü olaylar meydana gelmektedir. Bunlardan en önemli gördüklerimizi, aÅŸağıdaki gibi özetleyebiliriz:

* ABD New York Güney Bölge Mahkemesi’nin Halk Bankası ile ilgili bakan düzeyinde tutuklama kararı vermesi,

* Kuzey Kore’nin nükleer denemeler yapması ile ortaya çıkan küresel gerilim,

* Latin Amerika ülkelerinde özellikle Venezüella’da meydana gelen/getirilen iç kaos,

* Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapılması ve meydana gelen göç olayı,

* Kuzey Irak’ta Barzani’nin 25 Eylül’de “Kürdistan devleti için referandum” kararı alması,

* Türkiye’de FETÖ ile yapılan mücadelenin saÄŸlam bir zemine oturtulamaması ve her geçen gün gayrimemnun sayısının artması,

* PKK ile mücadelenin sertleşmesi,

* Siyasette gerilimin sürekli artması,

* Kutlu Doğum Haftası nedeniyle başlatılan tartışmaların, Diyanet İşleri Başkanı ve başkan yardımcısının istifasıyla sonlandırılması,

* AK Parti kongrelerinin yapılmaya devam etmesi,

* Meral AkÅŸener’in yeni parti kurma çalışmaları,

* Türkiye ile AB ülkeleri, özellikle, Almanya arasında iliÅŸkilerin aşırı ÅŸekilde bozulması, AB’nin Türkiye ile ilgili özel yaptırım kararları almak istemesi,

* Türkiye’nin Kıbrıs’ta taviz vermeye zorlanması ve özellikle Kıbrıs’ta bulunan 38 bin civarındaki Türk Askerinin çekilmesi için Türkiye’ye baskının yoÄŸunlaÅŸtırılması,

* Türkiye’nin Rusya ile silah anlaÅŸması yapması,

* Katar krizinin devam etmesi, Sünni dünyanın bölünmesi,

* ABD’nin Afganistan’a asker göndermeye karar vermesi,

* Türkiye’nin Åžer Ä°ttifakı tarafından Irak-Suriye düzleminde oluÅŸturulmak istenen ve adına “Kürt Koridoru” denilen bir yapılanışa karşı çıkması ve Fırat Kalkanı Harekâtı’nı daha da geniÅŸletmek istemesi,

* Türkiye’nin Suriye’de PKK/PYD bölgesine itiraz etmesi ve bu konuda taviz vermemesi,

* Rusya’nın, Ä°ran, Irak Merkezi Hükümeti ile iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸmesi, Astana sürecinde ABD’nin devre dışı bırakılması,

* Türkiye’nin ŞİÖ ile iliÅŸkilerini geliÅŸtirmesi,

* ABD’nin deÄŸiÅŸik eyaletlerinde ırkçı çatışmaların meydana gelmesi,

* İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde DAEŞ adına yapılan terör saldırıları.

Şer İttifakının (ABD-Siyonizm-İsrail-İngiltere) Birinci ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurdukları küresel sisteme, son 20 yılda dünyanın her tarafında itiraz edilmektedir. Şer İttifakı bunun farkında olarak mevcut konumlarını daha da kuvvetlendirebilmek için küresel bir savaş çıkarmak istemektedir (1).

Hem Türkiye içinde, hem de bölgede vuku bulan olaylara bu açıdan bakılmasında fayda vardır. ABD New York Güney Bölge Mahkemesi’nin Halk Bankası ile ilgili aldığı karar, bu kapsamda deÄŸerlendirilmelidir. Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanması (19 Mart 2016), 2019 CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri için baÅŸlatılan Yeni Kadife Darbe Sürecinin yeni bir aÅŸamasıdır. Küresel “17 Aralık operasyonu”dur.

“2019 CumhurbaÅŸkanlığı Kadife Darbe Süreci”nde Dört AÅŸama

Şer İttifakı tarafından başlatılan Taksim Kadife Darbe Sürecini, farklı aşama ve evreleri ihtiva eden beş büyük döneme ayırabiliriz:

 

  • 1. Dönem: Oslo Görüşmesinin DeÅŸifre Edilmesinden 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine Kadar Kadife Darbe Dönemi.

  • 2. Dönem: 7 Haziran 2015’den 1 Kasım 2015 Seçimlerine Kadar PKK’nın Sosyolojik SavaÅŸ Amaçlı Terör Dönemi.

  • 3. Dönem: 1 Kasım 2015 Seçimlerinden 15 Temmuz 2016 Sosyolojik SavaÅŸ Amaçlı Askeri Darbe GiriÅŸimine Kadar Olan Güvenlik güçlerinin Terörle SavaÅŸ Dönemi.

  • 4. Dönem: 15 Temmuz 2016 Sosyolojik SavaÅŸ Amaçlı Askeri Darbe GiriÅŸiminden 16 Nisan 2017 Referandumuna Kadar Gülen Åžantaj ve Terör Örgütünün Tasfiye Dönemi.

  • 5. Dönem: Rıza Zarraf’ın ABD’ye Götürülüp 16 Mart 2016’da Tutuklanmasından 2019 CumhurbaÅŸkanlığı Seçimine Kadar Olacak Olan Yeni Kadife Darbe Dönemi.

* Yeni Kadife darbe Dönemi için Hazırlık Aşaması:

 Birinci Evre: Rıza Zarraf’ın ABD’ye Götürülüp 16 Mart 2016’da Tutuklanması,

 Ä°kinci Evre: Can Dündar’ın MÄ°T TIR’larından Dolayı Tutuklanması Ve Akademisyenler Bildirisi Yayınlanması,

* Birinci Aşama: Darbe Girişiminin Bastırılması ile Sivil, Askeri Bürokraside ve İş Dünyasında Geniş Çaplı Operasyonların Başlatılması ile Sünni Camia İçerisinde Gayrı Memnun Sayısının Artırılması (2-4).

* Ä°kinci AÅŸama: Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de 27 Mart 2017’de Tutuklanması

* Üçüncü Aşama: 16 Nisan 2017 Referandumu (5,6)

 Birinci Evre: Referandum Sonuçlarına Åžaibe Düşürme Kampanyası,

 Ä°kinci Evre: Tek Adam Söylemi Ä°le Diktatör Ä°nÅŸa Etme Süreci,

 Üçüncü Evre: Pelikancıların, Mavi Marmaracılara ve Ä°slâmcılara SavaÅŸ Açması, Siyasetin Sessiz Kalması

 Dördüncü Evre: Mustafa Kemal, Annesi, Hanımı ve Evlatlığı Ä°le Ä°lgili Açılan Çirkin Kampanya, Mustafa Kemal’in Heykellerine Yapılan Saldırılar

 BeÅŸinci Evre: Pelikancıların ve Ä°hlas Grubunun Kutlu DoÄŸum Haftası Ãœzerinden Diyanet BaÅŸkanlığına Açtıkları SavaÅŸ Sonucu Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkan Ve Yardımcısının Görevden Ayrılması

yyy Dördüncü Aşama: ABD New York Güney Bölge Mahkemesinin Halk Bankasının Eski Yöneticileri Ve Bir Bakan Hakkında Tutuklama Kararı Vermesi,

Bu yazı serisinde, Kadife darbecilerin yeni dönemdeki (2019 Cumhurbaşkanlığı kadife darbe süreci) muhtemel amaç ve hareket tarzları üzerinde durulacaktır.

Burada, Halk Bankası baÄŸlamında 2019 CumhurbaÅŸkanlığı kadife darbe sürecine iliÅŸkin yönetim mekanizması ve ÅŸer ittifakının kurduÄŸu “sömürü çarkı” ele alınıp ana hatları ile deÄŸerlendirilecektir.

Yeni Kadife Darbe Sürecinde Yönetim Mekanizması ve ABD Yargısı

Dünyada bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan kadife darbelerin ana stratejisini çizen beyin takımı, Soros Merkezli Siyonist-Mason bir kadrodur (Dış Beyin-Birinci Halka)(Şekil-1). Bu, hedef ülkelerin dışında bir merkez olup, çalışmaları gizlidir ve mecbur kalmadıkça, genel olarak, açık bir tavır ortaya koymaz. Hedef ülkelerde, ana stratejiye uygun bir şekilde kadife darbelerin yönetilebilmesi için o ülke içerisinde var olan, o ülkenin vatandaşı konumundaki Mason-Sabetayist-Siyonist-İşbirlikçilerden oluşan 2. derecede bir beyin takımı (iç beyin- ikinci halka) daha vardır. Bu kesim de mecbur kalmadıkça açık bir tavır ortaya koymaz ve ortalıkta gözükmez. Bu iki merkez, mevcut siyasi iktidara, sisteme/devlete karşı olan

“gayrimemnun örgütleri”, bir “çatı kuruluÅŸ” etrafında (“taÅŸeron yapı”) birleÅŸtirerek (yönetimin üçüncü halkası), ana stratejiyi ve ana stratejinin öngördüğü tüm taktikleri, bunlar aracılığıyla hayata geçirmeye çalışır. “Çatı kuruluÅŸta” yer alan kadroların/yöneticilerin tümü, bu iÅŸbirliÄŸinden haberdar olmayabilir; ya da ortak düşmana/rakibe karşı çıkar birliÄŸi olarak meseleye bakabilir. “Çatı kuruluÅŸ”, ülkedeki tüm gayrimemnunları ya da önemli bir kısmını kuÅŸatacak tarzda, öngörülen strateji ve taktikleri devreye sokmakta ve ona göre davranmaktadır (6,7).

Yeni Halk Bankası olayında, ÅŸu ana kadar birinci ve ikinci halkadaki beyin takımları, henüz, açık aleni bir tavır ortaya koymuÅŸ deÄŸillerdir. Ancak seçilen taÅŸeron yapıda çok ciddi bir deÄŸiÅŸiklik vardır. Üçüncü halkadaki taÅŸeron yapı, ülke içinde deÄŸil ülke dışında olup, ABD yargısıdır. Bu ÅŸekliyle Türkiye’deki kadife darbe süreci açık bir ÅŸekilde küresel bir boyut kazanmıştır. Bu, ÅŸer ittifakının faaliyet gösterdiÄŸi her yerde etkisini gösterecektir.

Mesele sadece Halk Bankası olayı olarak sınırlı kalmayabilir. Türkiye, uluslararası anlaÅŸmaları ve Åžer Ä°ttifakı ile geçmiÅŸte yapılmış ikili anlaÅŸmaları ihlal, terör ve kaçakçılığa yardım ve yataklık suçlamaları ile karşılaÅŸabilir. Bu süreçte Türkiye’ye karşı yargı üzerinden baÅŸlatılmış olan savaşın, yaygınlaÅŸtırılması ihtimali çok yüksektir.

Kadife Darbelerdeki ana stratejiye göre hedef Ãœlke içerisinde bir “Çatı Örgüte” ihtiyaç vardır. Yeni Halk Bankası olayında ÅŸu ana kadar Türkiye içinde, açık bir ÅŸekilde, henüz bir “Çatı Örgüt” ortaya çıkmış deÄŸildir. Ancak Kadife Darbelerin stratejisini ve süresini göz önüne aldığımız zaman, böyle bir örgüt için hazırlık yapılmış olmalıdır. Yeri ve zamanı geldiÄŸinde bu yapı harekete geçecektir /geçirilecektir.

Türkiye’deki Taksim Kadife Darbe sürecinin baÅŸlangıç aÅŸaması olan Gezi Parkı olaylarında ve daha sonraki aÅŸamalarında farklı “Çatı Örgütler” ortaya çıkarılıp devreye sokulduÄŸu unutulmamalıdır.

Åžer ittifakının ABD yargısı aracılığıyla ortaya koyduÄŸu bu tavır, bir taraftan Cem Boyner’in Taksim’e çıkıp “Ne SaÄŸcıyım Ne Solcu; Çapulcuyum Çapulcu” demesine; diÄŸer taraftan 28 Åžubat Postmodern Darbeci Generallerin “bundan sonrasını sivil kuvvetler halletsin.” deyip “ BeÅŸli Çeteyi” devreye sokmasına benzemektedir. O nedenle yeni bir Çatı Örgüt ortaya çıkacaktır/çıkartılacaktır.

Şer İttifakının Dünyadaki Sömürü Çarkı

Bugün dünya, Şer İttifakının birinci ve ikinci dünya savaşları sonucunda kurduğu bir sömürü düzenine göre yönetiliyor. NATO, BM, Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşlar, buna hizmet etmektedir. Buna karşılık, Türkiye, Rusya, Çin, İran ve Hindistan bu sisteme itiraz etmektedir.

Rahmetli Erbakan Hoca, ömrü boyunca en büyük tehlike olarak Siyonizm’in kurduÄŸu bu yapıya dikkat çekmeye çalışmış ve Siyonizm’e karşı mücadele etmiÅŸtir. Erbakan Hoca, sömürü sistemini, dünyanın her tarafında döşenmiÅŸ “pompalar sisteminin çalışmasına” benzetmektedir:

…”BaÅŸka bir sömürü çarkı da ulaşım üzerinden alınan paydır. Yer deÄŸiÅŸtirirsen, uçakla gidersen %9’unu IATA’ya vereceksin. Bunlar Siyonist Yahudi kuruluÅŸlarıdır. Nereye giderseniz gidin %9’unu Siyonistlere vermeden gidemezsiniz. Para transferi ancak Siyonist Yahudi bankalar üzerinden yapılabilir.

Mevcut Dünya düzeni vasıtasıyla sömürü boruları her yere döşenmiÅŸ, sömürü pompaları kurulmuÅŸtur. Harıl harıl dünya sömürülmektedir.”(8)

Sonuç: Türkiye Halk Bankası Üzerinden Sömürü Çarkına Çomak Sokmuştur.

Halk Bankası olayını bu açıklamaların uzantısında ele alıp değerlendirmek gerekmektedir. Para transferlerinin yalnızca New York ve Londra Bankaları üzerinden yapılması ile Şer İttifakı iki önemli avantaj elde etmektedir:

1-Dünyadaki tüm parasal transfer ve akreditiflerinden komisyon almaktadır.

2- Dünyadaki tüm para hareketlerini kontrol etmekte ve izlemektedir.

Türkiye, Halk Bankası üzerinden TL ile Uluslararası ticaret yaparak küresel sisteme karşı çıkmıştır. (Devamı Var)

Kaynaklar

1- Can, B., “Ä°slâm CoÄŸrafyası ve “Kaostan Kaynaklanan Düzen”/(“Yaratıcı Yıkım”/”Düzeltici SavaÅŸ”)Teorisi 1-7; 26. 06. 2017-28.07.2017, Milli Gazete.

2- Can, B., FETÖ ile Mücadelede Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar-1:

FETÖ ile Mücadeleden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı Kurulmalıdır, 11.08.2017, Milli Gazete.

3- Can, B., FETÖ ile Mücadelede Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar-2:

FETÖ İle Mücadelede Merkezi Denetim Olmalı Ve Merkezi Kriterler Oluşturulup Kamuoyuna Duyurulmalıdır, 18.08.2017, Milli Gazete.

4- Can, B., FETÖ ile Mücadelede Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar-3:

Åžer Ä°ttifakının Sosyolojik Saldırılarını Etkisiz Kılmak İçin “Gayrımemnun Sayısını” Azaltmak, 25.08.2017, Milli Gazete.

5- Can B., Yeni Bir Kadife Darbe Süreci-1: Arka Plan, Mayıs 2017, Umran Dergisi.

6- Can B., Yeni Bir Kadife Darbe Süreci-2: Kadife Darbecilerin Yeni Hedefi 2019 Seçimleri, Haziran 2017, Umran Dergisi.

7- Sharp G., Diktatörlükten Demokrasiye Kurtuluş İçin Teorik Bir Çerçeve, ABD, The Albert Einstein Enstitüsü, Dördüncü Baskı, Mayıs 2010, S: 10-16; 34-36; 77-85.

8- Erbakan, N., Yeni Bir Dünya Ve Adil Düzen, ESAM, Ankara, 2010, S: 31-33.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.