Sosyal Medya

Güncel

'Savunmanı yap, siyasi şov yapma'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasında, Mahkeme Başkanı Baştoğ, 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğunu iddia eden sanık Gökhan Güçlü'ye, "Savunmanı yap, siyasi şov yapma." diye çıkıştı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teÅŸebbüsü sırasında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yönelik suikast giriÅŸimi ve 2 polisin ÅŸehit edildiÄŸi saldırıya iliÅŸkin davanın devam duruÅŸmasında, Mahkeme BaÅŸkanı BaÅŸtoÄŸ, 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduÄŸunu iddia eden sanık Gökhan Güçlü'nün sözünü kesti, siyasi ÅŸov yerine savunma yapmasını istedi.

Adliye binasındaki fiziki yetersizlik nedeniyle MuÄŸla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda görülen MuÄŸla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 5. duruÅŸmasında, daha önce mahkemeye getirilirken giydiÄŸi "Hero" tişörtüyle tepki gören sanıklardan eski astsubay Gökhan Güçlü esas hakkındaki savunmasını yaptı.

Sanık Güçlü'nün, 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduÄŸunu, CHP Genel BaÅŸkanının söylemlerinde "kontrollü darbe" dediÄŸini öne sürmesi üzerine Mahkeme BaÅŸkanı EmirÅŸah BaÅŸtoÄŸ, "Sen ÅŸu an siyasi ÅŸov yapıyorsun. Sen savunmanı yap, siyasi ÅŸov yapma." diye çıkıştı.

"Sen savunma yapacağım diye buraya bir tomar köşe yazısı getirmişsin"

Güçlü'nün mahkemede olmayan makam ve kişiler hakkındaki söylemlerine de tepki gösterin Baştoğ, "Belirli makamlara ve kişilere ithamlarda bulunuyorsun. Burada sana cevap veremeyecek durumda olan ve avukatı olmayan kişilere tek taraflı ithamda bulunuyorsun. Mahkeme huzurunda kişi ve kurum ismi vererek bu kişilerin haklarını ihlal ediyorsun. Burası mahkeme, buna izin vermem." dedi.

Baştoğ, sanığın savunmasını köşe yazarları, gazete kupürleri ve siyasi söylemlerle sürdürerek savunmasını uzatması üzerine, "Artık savunmanı toparla. Sen savunma yapacağım diye buraya bir tomar köşe yazısı getirmişsin." diye konuştu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.