Sosyal Medya

Güncel

Ä°stanbul'da okul saatleri belli oldu

Ä°stanbul'da ikili eÄŸitim yapan okullarda dersler en erken saat 08:00'de baÅŸlayacak.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada okul saatleri için valiliklere yetki verildiğini, duruma göre karar vereceklerini söylemişti.

Bakan Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla illere genelge gönderdiklerini, servis saatleriyle ilgili düzenleme konusunda valilerin tam yetkili olduğunu belirterek, "Bir Iğdır'ı düşünün, bir Kars'ı düşünün, bir Ardahan'ı düşünün bir de Edirne'yi düşünün. Her valinin hepsine aynı kuralı uygulamak doğru olmayabilir. Ama valilerimizin kendi bulunduğu ilindeki devlet memurlarının durumunu, öğrencilerin ve okulun durumunu, yaz, kış durumunu da dikkate alarak en doğrusu ve en iyisi hangisiyse o konuda karar vermeleri hususunda biz bir genelge gönderdik" diye konuşmuştu.

BAKANLIK GENELGE YAYINLAMIÅžTI

Temel EÄŸitim Genel Müdürü Dr. Cem GençoÄŸlu imzasıyla yayınlanan genelgenin 4. maddesinde, “2017/2018 eÄŸitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceÄŸinin göz önünde bulundurulması” istendi.

Bundan dolayı, “Taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi” talimatı verildi. Tüm valiliklere gönderilen genelgede her ilin kendi iklim ve coÄŸrafi koÅŸullarının dikkate alınması ve ilk ders baÅŸlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek ÅŸekilde belirlenmesi istendi.

Okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Genelgede akşam çıkış saatiyle ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.