Sosyal Medya

Güncel

5 bin Avrupalı IŞİD saflarında savaşıyor

Avrupa Birliği'nin (AB) belirttiğine göre, Irak ve Suriye'de IŞİD saflarında savaşan 5 bin AB vatandaşı var.



Avrupa BirliÄŸi Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Irak ve Suriye'ye savaÅŸmak için giden Avrupalı IŞİD militanlarının 5 bini geçtiÄŸini açıkladı. Halen 2 bin 500 Avrupalı militanın IŞİD adına savaÅŸtığını belirten koordinatör, “bunlar da oralarda ölür”dedi. Suriye'de karışıklık/savaÅŸ döneminin baÅŸlamasının perde arkasında AB ülkelerinin bulunduÄŸu, bu ülkelerden binlerce teröristin IŞİD saflarına katıldığı AB'li Koordinatörü tarafından da itiraf edildi. AB Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada IŞİD'e katılan Avrupalılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tahminlere göre Irak ve Suriye'de IŞİD saflarında katılarak savaÅŸan 2 bin 500 Avrupalı teröristin bulunduÄŸunu söyleyen de Kerchove, “Bu nedenle çatışma bölgelerinde görev yapan askeri birliklerle daha iyi iÅŸbirliÄŸi yapılmalı” dedi.

“TERÖRÄ°STLERÄ°N PARMAK Ä°ZLERÄ° ALINMALI”

Koordinatör, Avrupa'daki güvenlik birimlerinin parmak izi gibi bilgilere ulaÅŸabileceÄŸini belirterek, “IŞİD saflarında savaÅŸan ve Avrupa'ya dönen vatandaÅŸların zamanında tespit edilebilmesi için, AB içinde biyometrik verilerin deÄŸiÅŸ-tokuÅŸ edilebilmesi gerekir. Bu mutlak ÅŸarttır” diye konuÅŸtu.

DEAÅž terör örgütünün AB ülkelerinde yaptığı saldırıların AB ülkelerini rahatsız etmesinin ardından açıklamayı yapan AB Terörle Mücadele Koordinatörü Kerchove, “Irak ve Suriye'de IŞİD adına savaÅŸmış olan 5 bin Avrupalı var. Bunlardan bin 500'ü Avrupa'ya döndü ve yaklaşık bin kiÅŸi öldü. Geriye kalan Irak ve Suriye'deki 2 bin 500 Avrupalının bazıları çatışmalarda ölecek, bazıları ise ayrılmalarına terör örgütü IŞİD müsamaha etmeyeceÄŸi için öldürülecek” ifadelerini kullandı.

YENİ HEDEFİ GÖSTERDİ

IŞİD adına savaÅŸan Avrupalı teröristlerin Avrupa'ya dönmesinden endiÅŸe duyduÄŸunu gizleyemeyen Koordinatör, bazı savaşçıların Somali ya da Yemen gibi diÄŸer çatışma bölgelerine gidebileceÄŸini iÅŸaret ederek “Avrupa'ya döneceklerin sayısı fazla olmaz”tahmininde bulundu.

IŞİD'in strateji deÄŸiÅŸtirdiÄŸini de belirten Kerchove, örgütün artık Avrupalıları savaÅŸmak için Suriye ya da Irak'a davet etmediÄŸini, doÄŸrudan bulundukları ülkede saldırı düzenlemelerini istediÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.