Sosyal Medya

Güncel

Brezilya Devlet Başkanı Temer için soruşturma izni

Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, yolsuzluk yapmakla suçlanan Devlet Başkanı Temer ile ilgili soruşturma başlatılmasını kararlaştırdı.



Brezilya basınına yansıyan haberlere göre, Brezilya Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Rodrigo Janot’un talebi üzerine, Federal Yüksek Mahkeme Yargıcı Luís Roberto Barroso, hakkında yolsuzluk suçlaması bulunan Brezilya Devlet BaÅŸkanı Michel Temer ile ilgili iddiaların araÅŸtırılması için izin verdi.

BaÅŸsavcı Janot, BaÅŸkan Temer’in, mayıs ayında imzaladığı kararname ile Santos limanını iÅŸleten Rodrimar ÅŸirketine fayda saÄŸlayarak "yolsuzluk ve para aklama" suçlarını iÅŸlediÄŸini iddia ediyor.

BaÅŸkan Temer hakkında soruÅŸturma yetkisi veren Yargıç Barroso, yaptığı açıklamada, “Bu nitelikteki bir prosedürde araÅŸtırılmış gibi görünen hiç kimse, özellikle baÅŸkan, bir kamu otoritesinin kiÅŸisel ve siyasi sorumluluÄŸuna kayıtsız kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Herkesin yasalar önünde eÅŸit olduÄŸunu belirten Barrosso, soruÅŸturma kararının Temer’in suçlu olduÄŸu anlamına gelmediÄŸini, ancak, yargının baÅŸkana karşı inandırıcı kanıtları olduÄŸunu belirtti.

Temer’in pasif yolsuzlukla suçlandığı baÅŸka bir dava dosyası, geçtiÄŸimiz ay temsilciler meclisinde yapılan oylamada milletvekilleri tarafından kabul edilmemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.