Sosyal Medya

Güncel

Afrin hazırlıkları PKK'yı korkuttu, ABD silahları Türkiye'ye çevrildi

Türkiye'nin Afrin harekatı hazırlıklarını sıklaştırması terör örgütünün şehirde olağanüstü hale geçmesine neden oldu. PKK'nın Arap unsurların bulunduğu karargahların önünde teröristler sızma önlemi alıyor. Teröristler Türkiye olası harekat beklediği Türkiye sınırındaki noktalara ABD'den aldığı ağır silahları sevk ediyor.



PKK, olası Afrin operasyonu engellemek için geçtiÄŸimiz hafta Afrin yakınlarında iÅŸgal altında tuttuÄŸu Tel Rıfat kasabasını Suriye rejim güçlerine devretti. EÅŸ zamanlı olarak ise ÅŸehirde PKK’lı unsurlar tam teyakkuza geçirildi. Bölgeden yansıyan haberlere göre ÅŸu anda Afrin’deki PKK’lıların en çekindikleri konu içlerine bir “sızma” yapılması. PKK’nın en çok korktuÄŸu ise PKK’nın içindeki Arapların oluÅŸturduÄŸu karargahlar. PKK üst yönetimi, bölgede çok sayıda Arap bölgesini iÅŸgal etmeleri nedeniyle söz konusu grupların içinden muhtemel bir operasyona destek verilmesinden endiÅŸe ediyor.

AÄžIR SÄ°LAHLAR KONUÅžLANDIRILDI

PKK’nın Afrin’de aldığı diÄŸer önlemler ise ÅŸunlar: Afrin giriÅŸ ve çıkışlarında bulunan Kıtme ve Dar et Ä°zze kontrol noktalarında siperler kazıldı. Bölgedeki personel sayısı arttırıldı. Bir harekat beklenilen Hatay Kırıkhan karşısındaki Åžeyh Hadid, Aktepe karşısındaki Racu ve Kilis karşısındaki Åžengal’e yığınak yapıldı. Bu bölgelere ABD’den alınan ağır silahlar konuÅŸlandırıldı.

Ä°KÄ° DAÄžIN ARASINDAN GÄ°RÄ°LECEK

TSK ve ÖSO’nun planladığı Afrin operasyonu iki daÄŸ arasındaki savaÅŸa sahne olacak. Azez’deki Burseya Dağı’ndan Afrin giriÅŸindeki Bereket Dağı (Cebel Bereke) arasında uzanan hat kontral altına alınarak Afrin’in dünyadan izole edilmesi amaçlanıyor.

PKK’nın teyakkuzu devam ederken Afrin’de soÄŸuk duÅŸ etkisi oluÅŸturan bir iddia ortaya atıldı. Uzun süre PKK’yla birlikte hareket eden Arap bir komutanın PKK’nın ABD desteÄŸiyle Suriye’yi bölmeye yönelik adımlarına karşı Afrin’den çıkarak Türkiye’ye geldiÄŸi ve Afrin operasyonu için güvenlik birimlerine danışmanlık yaptığı ifade ediliyor. Söz konusu ÅŸahsın Ebu Ali kod adlı olduÄŸu bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.