Sosyal Medya

Güncel

İsrail Adalet Bakanı İsrail'in Kürdistan planını açıkladı

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 25 Eylül'de yapılacak sözde bağımsızlık referandumu hakkında İsrail'in desteğini açıkça ilan etti. Şaked, "Irak Kürtleri'nin bağımsızlığını destekliyorum" dedi.



Daha önce de OrtadoÄŸu’da bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına destek veren Ä°srail Adalet Bakanı Ayelet Åžaked, ABD’nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumunu desteklemesi gerektiÄŸini söyledi. Åžaked, bugün katıldığı bir konferansta, Ä°srail’in Irak Kürtleri’nin bağımsızlığını desteklediÄŸini yineledi.

REFERANDUMU DESTEKLEME ZAMANININ GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Haaretz’in aktardığına göre, Åžaked, ‘Ä°srail ile Batı ülkelerinin Kürdistan devletinin kurulmasında büyük menfaati olduÄŸunu’ belirterek “ABD’nin, Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak olan referandumu destekleme zamanı geldiÄŸini düşünüyorum” dedi. ABD IKBY’de yapılacak referandumun zamanlamasını IŞİD’le süren mücadele nedeniyle doÄŸru bulmadığını açıklamıştı.
Åžaked, daha önce yaptığı açıklamada da, ülkesinin OrtadoÄŸu’da bağımsız Kürt devleti kurulmasına destek vermesini istemiÅŸti. Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu da, ABD’li Kongre üyeleriyle daha önce gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüşmelerde, Kürtlerin devlet sahibi olması gerektiÄŸini ifade etmiÅŸti.

IRKÇI İFADELERLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Shaked (39), geçtiÄŸimiz yaz Ä°srail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında Filistinliler için kullandığı ırkçı ifadelerle gündeme gelmiÅŸti. Shaked, Facebook hesabından Netanyahu’nun eski danışmanı Uri Elitzur’un yazdığı bir metni paylaÅŸmıştı. Söz konusu metinde “Her teröristin arkasında onlarca erkek ve kadın var. Onların hepsi düşman savaşçı ve onların kanı ellerimizde olmalı. Bu onları çiçekler ve öpücüklerle cehenneme gönderen ÅŸehitlerin anneleri için de geçerli. OÄŸullarının yolunda gitmeliler. Onların yılanları yetiÅŸtirdikleri evleri de yıkılmalı. Yoksa daha fazla küçük yılanlar oralarda yetiÅŸecek” ifadeleri geçiyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.