Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan S-400 açıklaması: Sipariş sıraya kondu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’dan S-400 füze sistemleri alımıyla ilgili anlaşmanın imzalandığı ve kaporanun yatırıldığı sözleri ardından, Moskova’dan da “Türkiye’nin S-400 siparişi sıraya kondu” açıklaması geldi.



Moskova’da konuÅŸan Rusya Devlet BaÅŸkanlığına baÄŸlı askeri iÅŸbirliÄŸi konuları sorumlusu Vladimir Kojin, “Türkiye ile yapılan S-400 anlaÅŸması yerine getirilme aÅŸamasında sıraya konmuÅŸ durumda. Merak edenlere ÅŸunu söyleyebilirim. Türkiye ile yaptığımız S-400 hava savunma sistemleri anlaÅŸması Rusya’nın stratejik çıkarlarına harfiyen uymaktadır” dedi.

SÄ°PARÄ°Åž YAÄžIYOR

Teslimatın belirli süre alacağı hatırlatmasında da bulunan Kojin, “Türkiye ile S-400 görüşmelerimiz sonrasında kapımızda resmen kuyruk oluÅŸtu. GüneydoÄŸu Asya, OrtadoÄŸu ülkeleri ve eski Sovyet cumhuriyetlerinden sipariÅŸ yağıyor. Ãœretim tam kapasite çıkartılmış durumda” ifadelerini kullandı.

ERDOÄžAN DUYURMUÅžTU

Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilere konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan "ArkadaÅŸlarımız imzalarını attılar. BildiÄŸim kadarıyla kaparo da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse ÅŸahsımın bu konuda kararlılığımız var" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.