Sosyal Medya

Güncel

Merkel, Almanya'daki Türklere seslendi: Burası sizin eviniz

Merkel katıldığı televizyon programında Türkiye politikası ve Almanya'daki Türkiye kökenlilere ilişkin sorulara yanıtladı. Uzlaşmazlıkların ülkeye taşınmamasını isteyen Merkel, Almayan'daki Türk vatandaşlara seslendi ve 'Siz, burada evinizdesiniz' dedi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, kamu televizyonu ARD'de katıldığı 'Seçim Arenası' (Wahlarena) programında, stüdyodaki seçmenlerin sorularını cevaplandırdı. Merkel, programda Türkiye politikası ve Almanya'daki Türkiye kökenlilere iliÅŸkin sorulara da yanıt verdi.

Merkel, Ankara ile Berlin arasındaki gerilim sürerken Türk kökenli vatandaÅŸlarla birlik olunması gerektiÄŸini belirtti. 

"SÄ°Z, BURADA EVÄ°NÄ°ZDESÄ°NÄ°Z"

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, programda katılımcılardan birinin, "Buradaki Türklerin bir kısmı da (CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip) ErdoÄŸan'a destek verdi. Acaba uyum politikasında hata mı yapıldı?" ÅŸeklindeki sorusunu yanıtlayan Merkel, Almanya'da düşünce özgürlüğü olduÄŸunu, her bireyin istediÄŸi düşünceyi savunmakta hür olduÄŸunu belirtti. Merkel, Almanya'daki Türklere istinaden yaptığı açıklamada belki de bu türden bir siyasi eÄŸilime Almanya'daki Türklerin kendilerini zaman zaman Almanya'ya ait hissetmemesinin neden olmuÅŸ olabileceÄŸini belirterek, "Siz, burada evinizdesiniz. Size deÄŸer veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.