Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arakan'da Rohingya Kurtuluş Ordusu'ndan ateşkes ilanı

Müslümanlara yönelik katliamların devam ettiği Myanmar’da Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) insani krizin sona ermesi için bir ay boyunca silah bırakacağını belirtti. İşte Arakan'dan son haber...



İnsan hakları gözlemcileri ve Arakan bölgesinden kaçanlar Müslüman köylerin Budist çeteler tarafından ateşe verildiği, Müslümanların diri diri yakıldığı bölgeden silah bırakma haberi geldi. Euronews'in aktardığı habere göre Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

ORDUYA ÇAĞRI

İnsani krizin sona ermesi için bir ay boyunca silah bırakacağını belirten grup, Myanmar ordusunun da aynı adımı atması çağrısında bulundu.

313 BÄ°N MÃœSLÃœMAN BANGLADEÅž'TE

Myanmar Ordusu'nun 25 Ağustos'ta başlattığı çıkarma sonrasında son rakamlara göre canlarını kurtarmak için kaçan Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 313 bini geçti.

SINIRI MAYIN DÖŞENİYOR

Uluslararası Af Örgütü Myanmar ordusunun operasyonlardan kaçan mültecilerin geri dönüşünü engellenmek için Bangladeş sınırına mayın döşediğini açıkladı.

TÃœRKÄ°YE DEVREDE

Birleşmiş Milletler bölgedeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi verenlerin acil gıda, su ve sağlık malzemelerine ihtiyacı olduğunu duyurdu. Örgüt bunun için insani yardım gruplarına yaklaşık 80 milyon Dolar sağlanması gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda Bangladeş'e çağrı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Sınırları açın, masrafları Türkiye karşılayacak" ifadelerini de desteklediğini açıkladı.,

ÇavuÅŸoÄŸlu ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan, geçtiÄŸimiz günlerde BangladeÅŸ'e giderek bazı temaslarda bulunmuÅŸ ve Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) ve KIZILAY'ın yardım kampanyası sırasında bölgey ekaçan Arakanlı Müslümanlarla görüşmüştü.

CumhurbaÅŸkanı Recpe Tayyip ErdoÄŸan da Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı zirvesine katılmak için bulunduÄŸu Kazakistan'ın Astana ÅŸehrinde, yaptıpı konuÅŸmada Arakanlı Müslümanlar için çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.