Sosyal Medya

Güncel

CHP geçmışte İHA'lar için ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde eleştiridikleri İHA ve SİHA'larla ilgili geçmişte yaptığı açıklama gündeme geldi.



CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'larla ilgili suçlayıcı ve polemik yaratan açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte İHA'ların neden aktif kullanılmadığını sorduğu videosu ortaya çıktı.

CHP NE Ä°HA'YA GELÄ°YOR NE SÄ°HA'YA

Görüntülerde Dağlıca saldırısının ardından İHA'ların teröristlerle mücadelede aktif kullanılmadığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi şuan ise İHA ve SİHA'ların teröristlerle mücadelede başarılı kullanım şekillerini eleştiriyor.

TANRIKULU NE DEMÄ°ÅžTÄ°

Sezgin Tanrıkulu, terörle mücadelede SÄ°HA'ları (silahlı insansız hava aracı) eleÅŸtirerek, savaşın da kuralları olduÄŸunu söyledi. 

Tanrıkulu, "Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları vardır. AKP Hükümeti, 2002'de seçim bildirgelerine, hükümet programlarına bakıldığında, adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına saygı iddiasıyla geldi. 15 yıl sonunda toma, dozer, SİHA iktidarına dönüştü. Bu iktidarın adı toma, dozer ve SİHA iktidarıdır." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.