Sosyal Medya

Güncel

Muğla'daki yangında ihmal ortaya çıktı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muğla'daki orman yangına ilişkin, 'Yangın kendi haline çıkmadı. Ama kasıt var demiyorum. Bir çalışma yaptılar ve alevler rüzgarla taşındı.' dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla Valiliğini ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Menteşe ilçesinin Zeytinköy Mahallesi'ndeki orman yangınının ekiplerin cansiparane çalışmaları sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

"YANGIN KENDİLİĞİNDEN ÇIKMADI"

Orman yangınının kendiliğinden çıkmadığına dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Mutlaka birilerinin tedbirsiz davranması sonucu orman yandı. Ormanla köy arasında belli açık alan olmasına raÄŸmen kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangın evlere kadar geldi. Ancak orman teÅŸkilatımız cansiparane çalışıp, canlarını tehlikeye atarak kayıpların daha büyük olmasını önledi. Orman iÅŸletme ÅŸeflerimiz vatandaÅŸların giremediÄŸi ahırlara girerek hayvanları kurtardı. VatandaÅŸlarımızın kayıplarını gidermek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"YARALAR SARILACAK"

Eroğlu, yangında mahalledeki 51 ev 10 ahır ve 2 deponun zarar gördüğünü kaydederek, bütün araçları sevk edip büyük bir mücadele vererek, kuvvetli rüzgara rağmen alevleri söndürdüklerini ifade etti.

Yangında can kaybının yaÅŸanmamasının sevindirici olduÄŸunu vurgulayan EroÄŸlu, "Devletimizin güçlü. Yangından zarar gören vatandaÅŸlarımızın yaraları sarılacak. Konteynerler geldi ve köylümüz onlara yerleÅŸtiriliyor. Ä°lgili bakanlıklar gerekeni yapıyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Bu yangını çıkartan civardaki vatandaÅŸlar. Yangın kendi haline çıkmadı. Ama kasıt var demiyorum. Bir çalışma yaptılar ve alevler rüzgarla taşındı. Bölgeye dışarıdan gelen kimse yok." diye konuÅŸtu.

Eroğlu, yangından zarar gören Zeytinköy Mahallesi'nin afet bölgesi ilan edilip edilmeyeceği yönündeki soru üzerine, bunun kendi Bakanlıklarının sorumluluğunda olmadığını ancak gerekli incelemeleri yaptıktan tespitlerini ilgililere ileteceklerini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.