Sosyal Medya

Güncel

Suudi Televizyonundan ortalığı karıştıran iddia!

Suudi Arabistan’ın haber kanallarından Al Ekhbariya, IŞİD’in Katar devletine bağlılığını bildirdiğini iddia etti.



Suudi Arabistan'ın haber kanallarından Al Ekhbariya, IŞİD'in Katar devletine bağlılığını bildirdiğini iddia etti. Kanal bu iddiayı, Katar emiri ile Suudi Arabistan veliaht prensi uzun süredir devam eden diplomatik krizi çözmek için telefon görüşmesi yaptığı sırada, Twitter aracılığıyla ortaya attı. Cumartesi sabahı Suudi Arabistan yönetimi, Katar ile diyalogu kestiğini açıkladı.

Ä°SPATSIZ Ä°DDÄ°A

Middle East Eye'ın haberine göre Suudi Arabistan devletinin haber kanallarından olan Al Ekhbariya, IŞİD'in “Teröre karşı hareket etmesi yönünde çaÄŸrıda bulunulan Doha yönetiminin yanında olduÄŸu” açıklamasını yaptığına iliÅŸkin tweet, kanalın twitter hesabından paylaşıldı.
Ancak IŞİD'in bu tarz bir açıklama yaptığına dair iddialar oldukça şüpheli. Kanal, iddiayı ispat edemedi.

 

twiiii_1

El-Ekhbariyya kanalı, haberi twitter adresinden de son dakika olarak paylaştı


AL-JAZEERA'YA KARÅžI AL-EKHBARÄ°YA!

2004 yılında yayın hayatına baÅŸlayan Al-Ekhbariya, Katar destekli Al Jazeera'ye karşı bir alternatif oluÅŸturmak amacıyla, yeni bir Körfez Arap Devleti imajı sunmak” için tasarlandı. Suudi Arabistan devletinin destek verdiÄŸi diÄŸer haber kanallarınının aksine, Al-Ekhbariya'da kadın sunucular da yer alıyor. Bu hamledeki amacın, Körfez krallığında Suudi kadınının rolüne iliÅŸkin iddiaları ortadan kaldırmak olduÄŸu söyleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.