Sosyal Medya

Güncel

Florida'da Irma Kasırgası alarmı! Dev tahliye devam edior

Irma Kasırgası'nın hızla yaklaştığı Florida'da tahliye kararı verilen kişi sayısı 7 milyona yaklaştı.



Karayip ada ülkelerinde binlerce evi tahrip ederek en az 24 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirmesine neden olan Irma kasırgasının ABD’de ilk vuracağı Florida eyaletinde tahliye seferberliÄŸi yaÅŸanıyor.

Karayipler’de Bahamalar ve Küba’nın kuzeyini en üst seviye tahribat derecesi olan 5’inci kategoride geçen cuma günü etkili olan Irma kasırgasının Florida’ya doÄŸru ilerlerken ÅŸiddetini biraz yitirmeye baÅŸladı ve 4’üncü kategoriye geriledi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) Irma’nın saatte 215 kilometre hızda rüzgârlara yol açtığını bildirdi.

Irma’nın ABD’de ana karaya bugün ulaÅŸması bekleniyor. Kasırganın güzergâhında bulunan baÅŸta Florida olmak üzere North Carolina, South Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi.     

NÜFUSUN DÖRTTE BİRİ TAHLİYE EDİLECEK

Eyalet yetkilileri kasırganın etkili olacağı Florida’da yaÅŸayan toplam nüfusunun yüzde 25’inden fazlasına denk gelen 7 milyon 300 bin kiÅŸinin tahliye edileceÄŸini açıkladı.

Georgia eyaletinde de 540 bin kişinin kıyı bölgelerinden tahliyesi kararı alındı. Bu tahliyelerin ülkede gerçekleştirilen en büyük tahliyelerden biri olacağı hatta rekor düzeye ulaşacağı belirtiliyor.

TRUMP VE VALÄ° UYARIDA BULUNDU

Florida Valisi Scott, kasırga konusunda eyalet sakinlerine yaptığı uyarıda, “Zamanımız daralıyor. Tahliye bölgesindeyseniz ÅŸimdi gitmeniz gerekiyor. Bu, eyaletin daha önce hiç görmediÄŸi derecede yıkıcı bir fırtına” ifadelerini kullandı.

Trump da, Irma kasırgasının “kesinlikle yıkıcı potansiyeli olan bir fırtına”olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.