Sosyal Medya

Güncel

ABD Rakka'da 860 sivili öldürdü

ABD'nin Suriye'de başarı elde etmek için hedef gözetmeden yaptığı saldırılarda 150’si çocuk en az 860 sivil hayatını kaybetti.



Foreign Policy’de kısa bir süre önce yayımlanan makalede, Suriye’nin Rakka kentinde artan sivil ölümlerine dair kanıtlara raÄŸmen, koalisyon güçleri komutanının bu kayıpları reddettiÄŸine dikkat çekildi.

ABD KABUL ETMÄ°YOR

Gözlem grubu Airwars’un Rakka’da 1700’den fazla sivilin Mart 2017’den bu yana koalisyonun saldırıları sonucu hayatını kaybettiÄŸini duyurduÄŸunu anımsatan FP, “Bu bulgular ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler [BM] organları ile sivil toplum kuruluÅŸları tarafından doÄŸrulanan kanıtlara raÄŸmen Korgeneral Stephen J. Townsend, büyük çaplı sivil ölümlerini gösteren raporları abartı olarak tanımladı. General, bir olayda ise henüz koalisyon kendi soruÅŸturmasını bile tamamlamamışken, iddiaları ‘inandırıcı deÄŸil’ diye nitelendirdi” ifadelerine yer verdi.

SÄ°VÄ°LLER Ä°KÄ° ATEÅž ALTINDA

Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan raporda DEAÅž tarafından kaçma giriÅŸimlerinin ölümle sonuçlanmasına yol açacak çeÅŸitli ‘önlemler’ alındığı belirtilirken, koalisyonun havadan ve karadan yürüttüğü operasyonların da sivillerin hareketlerini kısıtladığına dikkat çekiliyor. Yani Rakka’da sivillerin kaçışı hem DEAÅž hem de ABD öncülüğündeki koalisyonun saldırılarıyla engelleniyor.

150'Sİ ÇOCUK 860 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

FP’ye göre kimi siviller rüşvet marifetiyle kentten kaçmayı baÅŸarıyor ancak özellikle çocuklar maÄŸdur durumda: “Haziran 2017’den bu yana Rakka’da 150’si çocuk  en az 860'dan sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸine dair güvenilir raporlar bulunuyor ve ‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ gibi kimi grupların raporlarına göre bu sayı her hafta artıyor. Söz konusu çocukların çoÄŸunun ismi, ailelerinin sosyal medyadan yayınladığı fotoÄŸraflar aracılığıyla kesinleÅŸtiriliyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.