Sosyal Medya

Güncel

İsrail'den Şeyh Raid Salah'a süresiz gözaltı

İsrail mahkemesi, Mescid-i Aksa Muhafızı olarakbilinen Şeyh Raid Salah'ın yargılanma süreci boyunca gözaltında tutulmasına karar verdi.



İsrail mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın yargılanma süreci boyunca gözaltında tutulmasına karar verdi.

Åžeyh Salah'ın avukatlarından Halid Zabarka, yaptığı açıklamada, "Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruÅŸmada, mahkeme süreci devam ettiÄŸi sürece gözaltında tutulması kararı alındı. Bu da Åžeyh Salah'ın aylar boyunca gözaltında kalabileceÄŸi anlamına geliyor." dedi.

Mahkemenin kararını temyize götüreceklerini ifade eden Zabarka, "KiÅŸisel fikirlerini ifade eden bir ÅŸahsın gözaltında tutulması için alınan bu kararın eÅŸi görülmemiÅŸtir. Bu karar aynı zamanda bizim defalarca dile getirdiÄŸimiz Åžeyh Salah'ın siyasi bir ÅŸahsiyet olduÄŸu, dini ve siyasi görüşleri nedeniyle yargılandığı yönündeki kanaatimizi pekiÅŸtiriyor." diye konuÅŸtu.

Zabarka, Ä°srail'in ifade özgürlüğünü engellediÄŸine ve kiÅŸisel fikirleri yargıladığına bir kez daha vurgu yaparak, "Ä°srail'in artık sadece ÅŸahısları deÄŸil aynı zamanda görüş ve fikirleri de yargılamaya baÅŸladığı açıkça ortaya çıkmıştır. Bu da Ä°srail'in tam kapsamlı diktatör bir sistem olduÄŸu ve kendi görüşleri dışındaki düşüncelere tahammül etmediÄŸini gösteriyor."ifadelerini kullandı.

Ä°srail'deki Arap vatandaÅŸlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi'ne baÄŸlı Özgürlükler Komisyonu BaÅŸkanı Åžeyh Kemal el-Hatip daha önce yaptığı açıklamada Ä°srail'in 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'de yaÅŸanan olaylardan sonra bir "günah keçisi" arayışında olduÄŸunu belirterek, "Ä°srail devleti, bu olaylardan sonra ağız deÄŸiÅŸtirerek farklı bir tavra büründü. Bu baÄŸlamda Binyamin Netanyahu hükümeti Åžeyh Salah'ı hedef almaya baÅŸladı.Netanyahu Mescid-i Aksa'da geri adım attıktan sonra bir 'günah keçisi' arayışı içine girdi ve bu günah keçisi de Åžeyh Salah oldu." diye konuÅŸmuÅŸtu.

1948 Filistin Ä°slami Hareketi lideri Åžeyh Raid Salah, Ä°srail polisinin 15 AÄŸustos Salı günü sabaha karşı Ummul Fehm'deki evine düzenlediÄŸi baskınla gözaltına alınmıştı. Ä°srail polisi, Salah'ın "kışkırtıcılık yaptığı ve yasa dışı bir derneÄŸin faaliyetlerini desteklediÄŸi"iddiasıyla gözaltına alındığını açıklamıştı.

İSRAİL, TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMİŞTİ

İsrail yönetimi, 1948 Filistin İslami Hareketi'ni Kasım 2015'te Mescid-i Aksa ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te işgal karşıtı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "terör örgütü" ilan ederek yasaklamıştı.

Şeyh Salah, hareketinin yasaklanmasına karşı çıkarak birçok kez 1948 Filistin İslami Hareketi lideri olmayı sürdürdüğünü kaydetmişti.

Daha önce de birçok kez hapis yatan Şeyh Salah son olarak 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra 17 Ocak'ta serbest bırakılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.