Sosyal Medya

Güncel

ABD'den İncirlik Üssü'ne 30 milyon dolar

ABD, kapatılması gündeme gelen İncirlik Üssü



ABD’nin 2018 yılı bütçe planlaması devam ederken, ABD Hava Kuvvetleri, Washington yönetiminden, Ä°ncirlik Ãœssü’ndeki tesislerinin modernize edilmesi için fon ayrılmasını talep etti. Modernizasyon planlamasına Malatya’nın AkçadaÄŸ Ä°lçesi’ndeki Kürecik Radar Ãœssü’nün de dahil edilmesi bekleniyor.

YENÄ° FON VE BARINMA ALANI

Planlamaya göre ABD, Ä°ncirlik Ãœssü’nün yenilenmesi için 2018 yılı bütçesinden 30 milyon dolar ayıracak. Ä°ncirlik’te 216 asker için yeni barınma alanı inÅŸa edilecek.

Üsteki operasyonel işleyişin süratlenmesine yönelik yatırımlar yapılacak. Tesislerde, personelin savunma operasyon merkezine daha kısa sürede ulaşmasını ve böylece ani gelişmelere daha hızlı müdahale edebilmesini sağlayacak yönde düzenlemeler yapılacak.

1954'TEN BERÄ° NATO Ä°NCÄ°RLÄ°K'TE

Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre Ä°ncirlik Ãœssü, NATO ve ABD unsurlarını 1954 yılından bu yana ağırlıyor. ABD askerleri, ABD ile Türkiye’nin 1980 yılında imzaladığı Savunma ve Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi AnlaÅŸması (SEÄ°A) kapsamında Ä°ncirlik’te görev yapabiliyor.

Irak’a yönelik harekâtlarda önemli rol üstlenen Ä°ncirlik Ãœssü, ABD’nin Afganistan operasyonunda da lojistik amaçlı olarak kullanıldı. Ä°ncirlik Ãœssü, Suriye’de DEAÅž’a karşı yürütülen operasyonlarda NATO müttefiklerini de ağırlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.