Sosyal Medya

Ekonomi

Dolar 1 yılın en düşük seviyesinde

Sabah saatlerinde 3.42 seviyesinde olan dolar, Türk lirası karşısında 3.31 seviyesine gerileyerek yılın en düşük seviyesini yeniledi.



Uzmanpara'nın haberine göre, Türk lirası karşısında güne 3.42 seviyelerinden başlayan dolar ilerleyen saatlerde düşüşünü sürdürerek yılın en düşük seviyesini yeniledi. Gözler ECB Başkanı Mario Draghi'nin bugün 15:30'da yapacağı basın toplantısına çevrilmişken dolar, Türk lirası karşısında 3,4151 ile yılın en düşük seviyesini yenileyerek 3,40 kritik seviyesine yaklaştı. Dolar/TL şu sıralar yüzde 0,22'lik düşüşle 3.4174'ten işlem görüyor.

ODAKLAR DRAGHÄ°'DE

Piyasalarda dikkatler bugün ECB BaÅŸkanı Mario Draghi'nin TSÄ° 15.30'da yapacağı basın toplantısında. Analistler, Draghi’nin önceki toplantıda politika deÄŸiÅŸikliÄŸi zamanlamasına istinaden "sonbahar" ifadesini kullandığını, piyasaların, politika deÄŸiÅŸikliÄŸi ile ilgili açıklamaların 26 Ekim'de gerçekleÅŸtirilecek toplantıda yapılmasını fiyatladığını belirtiyor. Analistler, ayrıca Draghi'nin açıklamalarının baÅŸta euro/dolar paritesi olmak üzere piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceÄŸini da kaydediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.