Sosyal Medya

Güncel

Emine Erdoğan Bangladeş'te kampları ziyaret etti - FOTO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Myanmar'daki katliamdan kaçıp kamplara sığınan Arakan Müslümanlarına destek için Bangladeş'te.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Myanmar'daki katliamdan kaçıp kamplara sığınan Arakan Müslümanlarına destek için Bangladeş'te. Burada kampları inceleyen Emine Erdoğan, yardım dağıttı.

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Erdoğan, herkesin hem yardım etmesi hem de siyasi çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Myanmar'daki zulme dikkat çekmek için bizzat bölgeye gitme kararı alan Emine Erdoğan, burada , Türkiye'nin acil gıda, ilaç ve kıyafet yardımlarının dağıtımını yaptı.

Arakanlı Müslümanlara yapılanların görmezden gelinemeyeceğini belirten Erdoğan, "Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil" dedi.

Uluslararası camianın elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Emine Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan eşlik ediyor.

Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları 3 kamptan biri olan Kutupalongu kampını ziyaret eden Erdoğan, yaşananlar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi aldı.

Türkiye'nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları yerinde inceledi.

Ä°lk etapta bin ton yardım yapılırken, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan yardımların artırılacağını kaydetti. Yardımlar, yüzlerce ailenin evinden edildiÄŸi, Rakhayn'ın Kuzey Bölgesi Maungtaw ve Buthi Taung'a Rakhine Eyalet Hükümeti ile iÅŸbirliÄŸi içinde ulaÅŸtırılacak.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.