Sosyal Medya

Güncel

Barzani'nin oy pusulası yayınlandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi 25 Eylül’deki tartışmalı bağımsızlık referandumu öncesi örnek oy pusulası yayınladı.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 25 Eylül'de bağımsızlık için referanduma gitmeye hazırlanırken, Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu'nun resmi internet sitesinde dün örnek oy pusulası yayınladı.

DÖRT DİLDE BASILDI

Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere dört dilde basılan pusulada Seçmenlere yöneltilen soru şöyle: “Kürdistan Bölgesi ve bölge idaresinin dışında kalan Kürdistanlı yörelerin bağımsız devlet olmasını istiyor musunuz?”

Oy pusulasında yer alan soruda, ‘Irak vurgusu' yapılmaması akıllarda soru iÅŸareti yarattı. Rudaw'da yer alan habere göre; IKBY'ye baÄŸlı Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Halepçe vilayetlerinin dışında, Kürdistan Bölgesel Yönetimi dışında referanduma katılma talebinde bulunan yerel yönetimlerin de bağımsızlık referandumuna katılacağı bildirildi. Referandum Komisyonu, önceki gün Åžengal ve Kerkük'te de seçim ofisleri kurulacağını ilân etmiÅŸti.

İşte oy pusulası:

544

"TARTIŞMALI BÖLGELER"

IKBY'nin referandum kararı almasının ardından Irak'ta ‘tartışmalı bölgeler' krizi yaÅŸanmıştı. Türkmen kenti Kerkük'te Ä°l Meclisi ‘Bağımsız Kürdistan' referandumuna katılma kararı almıştı. Ankara bu hamleye çok sert tepki göstermiÅŸti. Kerkük Ä°l Meclisi'nin tek taraflı oylaması Türkmen ve Arap meclis üyeleri tarafından boykot edilmiÅŸti. Kürt Bölgesel Yönetimi, Musul'un kuzeyi ve Kerkük'ün ardından Türkmen nüfusun yoÄŸun olduÄŸu Tuzhurmatu için de tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulunmuÅŸtu.

"BAĞAMSIZLIKTAN SONRA GÖREVİM TAMAMLANIYOR"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesud Barzani, Suudi Al Arabia gazetesine verdiÄŸi mülakatta, “Bağımsızlığı elde ettiÄŸimiz an görevim tamamlanıyor” dedi. Barzani, “Irak'la modern, demokratik ve federal bir devlet kurulması üzerine anlaÅŸmıştık ancak mevcut durumda dini ve belli bir grubun üzerine kurulmuÅŸ bir devlette yaşıyoruz”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.