Güncel
28 Şubat davasında müdahiller dinleniyor
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada müdahiller dinleniyor.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına, sanıklar, bazı müdahiller ve taraf avukatları katıldı.
Sanık avukatlarının, duruşmadaki Genelkurmay Başkanlığından bazı belgelerin istenmesi talebini Mahkeme Başkanı Mustafa Yiğitsoy "delillerin toplandığı" gerekçesiyle reddetti.
Bu sırada söz alan sanıklardan emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk, "Burada bulunan silah arkadaşlarımla olmaktan gurur duyarım. Ancak atılı suçla ilgili tarih ve yere baktığımız zaman, benim böyle bir yerde bulunmadığım ortada. Ayrıca burada suçlanan çalışma grubuyla ilgili hiçbir yerde adım geçmiyor." diye konuştu.
Çevresindekilerin duruşmalara gelirken kendisine "28 Şubat davası daha bitmedi mi? Nereye gidiyorsun?" diye sorduğunu aktaran Şahintürk, "Dava sürecinde bazı arkadaşlarımız vefat etti. Yargılama çok ağır ilerliyor, böyle giderse yakında yargılayacak kimseyi bulamayacaksınız. Bize davayı açanlar şu an hapiste. Bizler bu ülkeye büyük hizmet yaptık. Davadan beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Yiğitsoy, "Ölenlere Allah rahmet eylesin. Biz de davayı bitirmeye çalışıyoruz. Bir yandan talepte bulunuyorsunuz bir yandan da 'Davayı bitirin.' diyorsunuz. Ben bunu anlamadım." karşılığını verdi.
"Gerçek bir darbe"
Duruşmada daha sonra müdahillerin dinlenmesine geçildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığında öğretmen kıdemli yüzbaşı olarak görev yaparken 28 Şubat sürecinde rütbesi piyade ere düşürülüp ordudan ihraç edilen İbrahim Keleş, o dönemin "postmodern bir darbe" olarak adlandırılmasına rağmen gerçek bir darbe olduğunu söyledi.
"Vatanperver insanlar tasfiye edildi"
Müdahil Fatma Türkkol da 28 Şubat sürecinde başörtüsüyle okumak istediğini ancak buna izin verilmediğini ifade etti.
Başörtülü olarak girmek istediği üniversite sınavından terörle mücadele polisleri eşliğinde çıkarıldığını kaydeden Türkkol, "Kimseye bir şey yapmadım. 'İrtica ile mücadele' diyenler bana yıllarımı kaybettirdi. Yurt dışında okumak zorunda kaldım. Beni inançlarımla ideallerim arasında seçim yapmak zorunda bırakan, memleketimden uzaklaştırılan bu insanlardan şikayetçiyim." şeklinde konuştu.
Müdahiller, sanıkların gerekli cezaya çarptırılması talebinde bulundu.
Verilen aranın ardından duruşmaya müdahil avukatlarının beyanlarıyla devam edilecek.
Henüz yorum yapılmamış.