Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu, 'bağımsız Kürdistan'a destek verdi mi?

IKBY 'bağımsızlık' referandumuna hazırlanırken Türkiye'nin tepki gösterdiği referanduma ilişkin önemli bir iddia gündeme geldi. Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği belirtilen referanduma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği iddia edildi.



Irak'ta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna bölge ülkeleri tepki gösterirken, Kürt partiler de ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP İLE GÖRÜŞME

GeçtiÄŸimiz günlerde CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel BaÅŸkanı Sinan Çiftyürek'i ağırlamıştı. Çiftyürek, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Kemal KılıçdaroÄŸlu görüşmemizde bütün milletlerin olduÄŸu gibi Güney'in de referanduma gitmeye hakları olduÄŸunu söyledi" dedi.

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, bugünkü köşesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmesini ve burada sarf ettiği sözleri köşesine taşıdı.

Kelkitlioğlu, şunları yazdı:

"BEN DANIÅžMANLARIN YALANCISIYIM"

Resmi programında yok, böyle bir görüşme yapıldı mı, yapılmadı mı; danışmanları bilgi sahibi deÄŸil. Ben, danışmanlarının yalancısıyım! Ancak yayımlanan haberlere göre; CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 12 AÄŸustos günü ‘Referanduma Destek Komitesi' adı altında toplanan bir grup ismi makamında kabul etmiÅŸ. Buraya kadar her ÅŸey normal görünüyor. Bundan sonrası ise tam bir skandal!

"ÇİFTEYÜREK NE DEDİ?"

Bu komite, Kuzey Irak'ta gerçekleÅŸmesi planlanan referanduma destek için kurulmuÅŸ. KılıçdaroÄŸlu'nu ziyaret eden komitede yer alan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel BaÅŸkanı Sinan Çiftyürek, görüşmenin detaylarını anlatıyor: “KılıçdaroÄŸlu görüşmemizde, bütün milletlerin olduÄŸu gibi Güney'in de referanduma gitme hakkı olduÄŸunu söyledi."

Görüşmeye katılan diğer isimler de, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini büyük bir dikkatle dinleyip referanduma destek verdiğini söyleyerek, iddiaları doğruluyor.

Yani başta Türkiye olmak üzere, neredeyse dünyanın tamamının karşı çıktığı referanduma, bu ülkenin ana muhalefet partisi lideri yeşil ışık yakıyor.

Aydınlık gazetesinde de yer alan haberi, dönüp dönüp defalarca okudum. Bir çok yerden de teyit ettirdim. Şu ana kadar CHP Genel Merkezi'nden veya herhangi bir parti yetkilisinden tek bir yalanlama gelmedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ALMAN DERGİYE VERDİĞİ RÖPORTAJ

Alman Focus dergisine verdiÄŸi röportajda “Türkiye'de can ve mal güvenliÄŸi yok, gelmeyin”çaÄŸrısının oluÅŸturduÄŸu ihanet rüzgarının etkisi geçmeden, KılıçdaroÄŸlu bu kez de sınır güvenliÄŸimiz ve OrtadoÄŸu'nun kaderini etkileyecek referanduma destek vererek yeni bir skandala imza attı.

"KILIÇDAROĞLU BU SORULARI CEVAPLAMALI"

Şimdi Kılıçdaroğlu'nun şu sorulara cevap vermesi gerekiyor!

- Ana muhalefet lideri Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit edecek bu girişime onay mı verdi?
- Türkiye'ye komşu olan Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulmasına razı mı geldi?
- Bölgede yaşayan Türkmen ve Arap nüfusunu bekleyen tehdidi görmezden mi geldi?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.