Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Myanmar lideri Suu Çii ile 'Arakan'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar'ın lideri Suu Çii ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede, Myanmar'da hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endişe ve infiale neden olduğuna dikkati çekti



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Myanmar'ın lideri Aung San Suu Çii ile telefonda görüştü.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ErdoÄŸan, Myanmar DışiÅŸleri Bakanı ve Devlet BaÅŸkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile bugün yaptığı görüşmede, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın baÅŸta Ä°slam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endiÅŸeye yol açtığını vurguladı. 

Konuya iliÅŸkin görüş teatisinde bulunan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile Aung San Suu Çii'nin, mevcut krizin nasıl çözümlenebileceÄŸi ve bölge halkına insani yardımların ulaÅŸtırılması konularını da ele aldıkları belirtildi. 

"ENDİŞE VE İNFİALE YOL AÇTI"

Türkiye'nin terörü de masum sivilleri hedef alan operasyonları da kınadığını hatırlatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endiÅŸe ve infiale neden olduÄŸuna da dikkati çekti. 

"ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMINDAN UZAK DURULMALI"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediÄŸine, bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiÄŸine de iÅŸaret etti. 

Erdoğan, başta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid olmak üzere Myanmar'da yaşanan krizle ilgili olarak muhtelif liderlerle yaptığı görüşmelere de değindi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.