Sosyal Medya

Dünya

İslamofobik saldırının son adresi Hollanda

Hollanda'da inşası devam eden Tevhid camii'ne İslamofobik saldırı düzenlendi. Aşırı sağcı "ID Verzet" hareketi mensubu bir grup, Venlo kentinde yapımı süren Tevhid Camii'nin çatısı ve minaresine çıkarak İslamofobik, ırkçı ifadelerin bulunduğu pankart astı.



Eylemi üstlenen ID Verzet hareketi, Diyanet Vakfına baÄŸlı camiye astığı Türkçe  ve Hollandaca karışık, "Uzak dur, Hollanda bizim. Semtimizde cami istemiyoruz,  Ä°slamcıları istemiyoruz" ifadelerinin yer aldığı pankartın ve eylemcilerin  fotoÄŸrafını sosyal medyadan paylaÅŸarak camiyi "iÅŸgal altına aldıklarını"  belirtti.

Tevhid Camisi BaÅŸkanı Ahmet Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  son 30 yıldır ilk defa bölgede böyle bir eylem yapıldığını belirterek, eylemi  kınadı.

  Dursun, bulundukları bölgede çok fazla aşırı saÄŸcının olduÄŸunu ama  böyle bir eylemin yapılmasını hiç beklemediklerini dile getirdi.

"Mücadelemize resmi yollara başvurarak devam edeceğiz"

Olayın, basına yansımasının ardından cemaatten bazı gençlerin camiye  gelerek olaya müdahale etmek istediklerini ama buna izin vermediklerini aktaran  Dursun, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bu eylemi yaparak Müslümanları kışkırtmak istiyorlar ama biz  mücadelemize resmi yollara baÅŸvurarak devam edeceÄŸiz. Belediye BaÅŸkanı ve  yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Onlar bizim tarafımızda. Biz bu olayların bir  daha yaÅŸanmaması için gereken tedbirleri alacağız."

Caminin inÅŸaatını büyük sıkıntılar ile baÅŸlattıklarını aktaran Dursun,  "Venlo kenti aşırı saÄŸcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in doÄŸup  büyüdüğü ÅŸehir olduÄŸu için caminin inÅŸaatı baÅŸlamadan önce buraya yeni bir  caminin yapılmasına karşı çıkmıştı. Aynı ÅŸekilde caminin olduÄŸu bölgedeki bazı  aşırı saÄŸcılar da caminin yapılmasına karşıydı. Buna raÄŸmen mücadele ederek bu  caminin inÅŸasını baÅŸlattık." dedi.

Dursun, polisin eylemi yapan kiÅŸileri bir süre sonra gözaltına  aldığını ve cami etrafında güvenliÄŸi saÄŸladığını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.