Sosyal Medya

Dünya

Papa'dan skandal Kuran-ı Kerim çıkışı!

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco yıllar önce "bazı şeyleri netleştirme" ihtiyacı duyarak, 6 aylığına psikanaliste gittiğini açıkladı.



Fransız sosyolog Dominique Wolton'ın Papa ile yaptığı söyleÅŸilerden oluÅŸan ve gelecek hafta yayınlanacak olan kitabın Papa Francesco ile ilgili kısımları basında oldukça ilgi gördü.

Arjantin'de diktatörlük yaÅŸandığı dönemde, 42 yaşındayken Yahudi kadın psikanaliste gittiÄŸini anlattı. "Bazı ÅŸeyleri netleÅŸtirmek için 6 ay boyunca haftada bir kez evine gidiyordum. Psikanalist ve doktordu. Her zaman da öyle kaldı. Bir gün beni ölmeden önce aradı. Yahu olduÄŸu için, ruhani bir konuÅŸmaydı. Çok iyi bir insandı" dedi. Ayrıca ÅŸu an kendisini özgür hissettiÄŸini, Vatikan'dayken ruhani olarak deÄŸil ama bir kafeste gibi hissettiÄŸini, hiçbir ÅŸeyin kendisini korkutmadığından da bahsediyor. 

Katı tutumlu din adamlarını da eleÅŸtirerek "Katı rahipler iletiÅŸimden korkuyor. Bu da bir köktencilik çeÅŸidi. Katı bir insanla karşılaÅŸtığımda, özellikle de gençse, hastalıklı olduÄŸunu düşünüyorum" dedi.

"KURAN ÃœZERÄ°NE ELEÅžTÄ°REL ÇALIÅžMA YAPMALARI Ä°YÄ° OLUR"

Ä°slamiyet hakkında ise, "Ä°slam'la diyaloÄŸumuz iyi gidiyor... Bizim kutsal metinlerimiz için yaptığımız gibi onların da Kuran üzerine eleÅŸtirel bir çalışma yapmaları onlar için iyi olur diye düşünüyorum. Tarihsel-eleÅŸtirel bir yorumlama yöntemi, geliÅŸmelerini saÄŸlayacaktır" yorumunu yaptı.

DÄ°N ADAMLARINA PSÄ°KANALÄ°Z NORMALDE YASAK

Katolik Kilisesi'nin 1960'larda din adamlarına psikanaliz yasağı koymasından dolayı, Papa'nın psikanaliste gittiÄŸi "itirafı" Ä°talyan basını tarafından "devrim niteliÄŸinde" olarak yorumlandı. Papa'nın bu açıklamasıyla, bazı insanların sahip olduÄŸu, psikolojik yardıma ihtiyaç duyanların zayıf olduÄŸu ÅŸeklindeki algının deÄŸiÅŸmesine katkıda bulunabileceÄŸine de dikkat çekiliyor.

KAYNAKBBC

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.