Sosyal Medya

Güncel

Baykal kovuldu mu? Yanındaki vekil tek tek anlattı

CHP’nin sözde adalet kurultayındaki programda Deniz Baykal’ın protokol sırasından Aykut Erdoğdu tarafından kaldırıldığını CHP'li Metin Lütfi Baydar da doğruladı.



CHP’nin Çanakkale’de düzenlediÄŸi sözde Adalet Kurultayı’nda yaÅŸanan protokol krizi CHP’yi karıştırdı.

KELÄ°MESÄ° KELÄ°MESÄ°NE DOÄžRU

Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın haberi yalanlaması üzerine olay anında Baykal’ın en yakınında bulunan Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, haberin kelimesi kelimesine doÄŸru olduÄŸunu söyledi. Baydar, “Biz Deniz beyle beraber geldik, öne oturduk. OturduÄŸumuz andan itibaren Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve Genel BaÅŸkan'ın ön sıraya oturacağı ifade edildi. Deniz Bey’e ilgi çok yüksekti. Programın baÅŸlamasına yakın da protokole giderek oturdu. Baykal'ın oturması ile anonslar baÅŸladı. Anonslarda 'CHP'li vekillerin ön sıralarda oturmaması' istenildi. Anonsları bizzat CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Aykut ErdoÄŸdu yaptı. Deniz Bey de 'hadi kalkalım biz' dedi. Biz de arkaya geçtik. Olay budur” dedi. 

BÄ°R DE ANONS SKANDALI 

Baydar, “Anonslarda bir skandal daha yaÅŸandı. 'Eski Genel BaÅŸkanlarımızdan Altan Öymen de aramızda' diye anons yapıldı. Ancak Öymen Adalet Kurultayı'na katılmamıştı. Adalet Kurultayı'na katılmayan Altan Öymen'in ismi 'aramızda' diye anons edilirken CHP'nin Ä°kinci Kurucu Genel BaÅŸkanı olarak adını Türk siyasi tarihine yazdıran CHP'nin bir önceki Genel BaÅŸkanı olan Deniz Baykal'ın adı ise hiç anılmadı” diye konuÅŸtu. 

TARTIÅžMAYA GÄ°RMEDÄ°

Dün tartışmaya girmeyen Baykal, Arakan'da BM'nin duyarlılık sergilemekten uzak olduğunu söyleyerek adım atılmasını istedi.

SÖYLEYENE BAKARIM ÖNCE!

CHP'nin eski Genel BaÅŸkanı Deniz Baykal’a en yakın isimlerden biri olan Mehmet Sevigen de Aykut ErdoÄŸdu'yu sert sözlerle eleÅŸtirdi. Mehmet Sevigen, “ Deniz Bey her zamanki gibi kibarlık gösterip kalktı. Ben olsaydım kalkmazdım. Mevlana’dan çok sevdiÄŸim bir söz var.  ‘SuskunluÄŸum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de söyleyene bakarım adam mı diye’ Söyleyeceklerim budur” diye konuÅŸtu. 

HEPÄ°MÄ°ZÄ° RAHATSIZ ETTÄ° 

Eski CHP Milletvekillerinden Prof. Dr. Esfender Korkmaz ise, “Deniz Baykal’ın toplumdaki yeri milletin takdirindedir.  Millettin gönlündedir. Henüz geleceÄŸi belli olmayan bir aykırı partilinin kendisine yaptığı yanlıştır.  Bu onun kendisini ilgilendirir. Deniz Baykal’ın toplumdaki yerine deÄŸer kaybettirmez. CHP’de parti terbiyesi var. Kendi koyduÄŸu prensiplere karşı yine birinin yanlış yapması yalnız Deniz Baykal’ı deÄŸil hepimizi rahatsız etmiÅŸtir” dedi. 

AKÅžAM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.