Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli çocukların bayram sevinci

Dera'daki Suriyeli çocuklar, savaşın acısını bir nebze de olsa unutarak bayramı gönüllerince geçirdiler, doyasıya eğlendiler.



SavaÅŸ maÄŸduru Suriyeli çocukların en büyük mutluluk kaynağı bayram oldu. Kubran bayramının birinci gününde tüm islam aleminde olduÄŸu gibi Esad zulmü altında bulunan Suriyeli çocukları da mutlu etti.

Uçaklar tarafından bombalanarak yıkılmış binaların arasında oyun oynayan çocuklar, Savaşın derin izlerini taşıyan sokakları ÅŸenlik alanına çevirdi.

Suriyeli çocukların bayram sevinci

DOYASIYA EÄžLENDÄ°LER

Aileleri tarafından sokağa çıkartılan küçük çocukların kimileri koşturup oyunlar oynadı kimileri bisiklete binerken kimileri de derme çatma bir salıncağa bindirildi.

Savaşın oluÅŸturduÄŸu korku dolu yüz ifadelerini, birkaç günlüğüne de olsa kurtulan  Deralı çocuklar savaÅŸa ve Esad zulmüne inat doyasıya eÄŸlendi.

MUHALİF BÖLGESİ DERA

Bazı çocuklar maalesef Dera'lılar kadar mutlu olamadı. İç savaÅŸ'ta ailesini , anne-babasını kaybeden küçük çocuklar bayramda mezarları ziyaret etti.  Mezar başında duygusal anlar yaÅŸandı.

Suriyeli çocukların bayram sevinci

Dera 6 yıllık iç savaşın en çok zarar gördüğü Suriye bölgelerinden sadece biri. Bölgedeki Esad bombardımanı, verdiÄŸi hasar sebebiyle nerdeyse yaÅŸanacak hiçbir yerleÅŸim yeri bırakmadı. Burada gerekleÅŸtirilen saldırılarda binlerce kiÅŸi yaÅŸamını yiyitdi ve ölenlerin de neredeyse tamamı Dera'nın sivil halkıydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.