Sosyal Medya

Güncel

Öldürülen Türk işadamının cenazesi getirilemiyor!

Ukrayna'da cinayete kurban giden Diyarbakırlı işadamı Rıza Yüce'nin ailesi, bürokratik işlemleri tamamlayıp cenazeyi Türkiye'ye getirebilmek için günlerdir mücadele ediyor.



Mersin'de ilaç sektöründe çalışan iÅŸadamı Rıza Yüce, önceden ilaç gönderdiÄŸi Ukrayna'daki kiÅŸiden 35 bin dolar alacağını almak üzere geçen 23 Temmuz günü Ukrayna'nın Kiev kentine gitti. Yüce kendisini havalimanında karşılayan ve 3- 4 aydır birlikte çalıştığı Saakiyan Eric Spartakoviç ile birlikte kalacağı eve gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Yüce'nin yakınlarının telefonlarına ve mesajlarına yanıt vermemesi üzerine kardeÅŸleri, son olarak görüştüğü ve 3- 4 aydır Ukrayna'daki iÅŸlerini takip eden Spartakoviç'i arayarak durumunu sordu. Spartakoviç, Rıza Yüce'nin kardeÅŸi Mümtaz Yüce'ye kendisinin de bir kaç gündür Rıza Yüce'ye ulaÅŸamadığını söyleyince Mümtaz Yüce, kendisinin Kiev'e geleceÄŸini ve karşılanmasını istedi.

ERÄ°C'Ä°N TELEFONLARI KAPALI

AÄŸustos'a Kiev'e giden Mümtaz Yüce, telefon ile aradığı Saakiyan Eric Spartakoviç'in telefonlarının kapalı olduÄŸunu anlayınca önce Türkiye'nin Kiev KonsolosluÄŸu'na daha sonra Kiev polisine durumu bildirdi. AraÅŸtırmalarını sürdüren ve aÄŸabeyi Rıza Yüce'nin ATM hareketlerini takip eden Mümtaz Yüce, Rıza Yüce'nin kaybolduktan sonra 2 kez banka kartından para çekildiÄŸini tespit edince bunu da savcılık ve polise aktardı. 

Mümtaz Yüce, Ukrayna'da 23 Temmuz'dan beri haber alamadıkları aÄŸabeyinin izini polis gibi sürerken, 16 AÄŸustos'ta polisin kendisini arayıp Kiev yakınlarındaki bir nehirden ceset çıktığını ve kendisinden gelip teÅŸhis etmesini istediÄŸini belirterek ÅŸunları anlattı:

"Cenazeyi teÅŸhise gittiÄŸimde elleri ve ayaklarının baÄŸlandığı ve bir taÅŸ ile baÄŸlanarak nehre atılmış olduÄŸunu gördük. Nehirde cenaze deforme olmuÅŸtu. Ancak diÅŸlerindeki implant, başındaki yara izinden cesedin aÄŸabeyim Rıza Yüce'ye ait olduÄŸunu teÅŸhis ettim. Ceset, morg yerine sıcak bir odada ve masa başında bekletiliyordu. Buna karşı çıktık ve parasını ödediÄŸimiz bir morga taşıttık. Daha sonra savcı ile görüşerek, cesedin kayıp aÄŸabeyime ait olduÄŸunu söyledik. Savcı tam evrakları imzalarken, gelen telefon ile bundan vazgeçti ve DNA testi yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Türkiye'den yakınlarımız vasıtası ile yeÄŸenlerimden DNA örnekleri alıp savcılığa verdik. Halen cenazemizin verilmesini bekliyoruz."   

Rıza Yüce'nin diÄŸer kardeÅŸi Eyüp Yüce ise, teÅŸhis etmelerine raÄŸmen Ukrayna yetkililerinin cenazeyi 'kriminal inceleme' gerekçesiyle kendilerine vermediÄŸini ve 12 gündür cenazelerini alamadıklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Biz öncelikle Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı ve Kiev Konsolosluğu'nun bu işin üzerine gitmesini istiyoruz. Biz aile olarak perişan olduk. 77 yaşındaki annemize ağabeyimizin öldürülüp nehre atıldığını söyleyemedik ve İstanbul'da bir kazada öldüğünü söyledik. Her gün annem 'Cenaze nerede, oğlumun cenazesini neden getirip gömmüyorsunuz' diye bize hesap soruyor. Ailesi perişan durumda, biz bir an evvel cenazemizin bize verilmesini istiyoruz."

ŞÜPHELİ ERİC KAYIP

Mümtaz Yüce, olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın çok eksik ve derli toplu yapılmadığını da kaydederek şöyle konuştu:

"AÄŸabeyimin kayıp olduÄŸunun anlaşılması üzerine yaptığımız bütün çalışmaları ve bulduÄŸumuz ipuçlarını Ukrayna polisi ve savcı ile paylaÅŸtık. Ancak, onların iÅŸi ciddiye aldığını sanmıyorum. Delil niteliÄŸi taşıyan kıyafetlerinin saÄŸa sola atıldığını gözlerimizle gördük. Bize göre aÄŸabeyimin öldürülmesinin birinci şüphelisi 3- 4 aydır birlikte çalıştığı Saakiyan Eric Spartakoviç'tir. Kendisine ulaşılamadığı ve kendisinin kayıp olduÄŸu söyleniyor. AÄŸabeyimi kaçıranların kaçırdıktan ve öldürdükten sonra banka kartı ile para çektikleri belli. Ancak bununla ilgili ÅŸimdiye kadar bir iÅŸlem yapılmadı. Daha önce olay ile ilgili 5 kiÅŸinin gözaltına alındığı yönünde haberler yansımıştı basına. Bu doÄŸru deÄŸildir, olay ile ilgili gözaltı ve tutuklama aldığımız bilgilere göre yoktur. Yakınlarımız hlen Ukrayna'da cenazenin verilmesini bekliyor." 

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.