Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak Ordusu Telafer'de zafer ilan etti

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkmen kenti Telafer'in terör örgütü DEAŞ'ın elinden tamamen kurtarıldığını duyurdu.



Irak’ta Türkmenlerin yoÄŸunlukta olduÄŸu Telafer kent merkezi, IŞİD’den tamamen kurtarıldı. Irak güvenlik güçlerince yürütülen operasyonun tamamlanmasının ardından beraberindeki Türkmen gücüyle birlikte Kerkük’ten Telafer’e giden Irak Türkmen Cephesi BaÅŸkanı ErÅŸat Salihi, izlenimlerini Karar’la paylaÅŸmıştı.

Uzun bir aradan sonra Telafer’e varır varmaz ilk iÅŸ olarak ÅŸehrin orta yerine ve Telafer Kalesi’ne Türkmen bayrağı diktiklerini belirten Salihi, Telafer’in Türkmen yurdu olduÄŸunun mesajını vermek amacıyla böyle bir adım attıklarını kaydetti. Telafer ilçe merkezinde incelemelerde bulunduÄŸunu aktaran Salihi, IŞİD militanlarının kaçarken patlayıcı yerleÅŸtirmesi nedeniyle birçok eve giremediklerini bildirdi. Irak ordusu ve IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sırasında çok az bir evin hasar gördüğünü dile getiren Salihi, “Evlerin çoÄŸu sapa saÄŸlam yerinde duruyor. IŞİD militanları pek direniÅŸ göstermemiÅŸ. Bu iÅŸin baÅŸka bir boyutu vardır. Bunu inceliyoruz” dedi.

Telafer merkezini terk eden silahlı IŞİD mensuplarının Riyaziye beldesine geçtiÄŸini belirten Salihi, Riyaziye’yi kuÅŸatma altına alan Irak güvenlik güçlerinin önümüzdeki günlerde buraya yönelik bir operasyon baÅŸlatacağını söyledi.

Salihi, AFAD ve Kızılay baÅŸta olmak üzere uluslar arası kuruluÅŸları Telafer’e yardıma çağırdıklarını belirtti. PKK’nın IŞİD iÅŸgali bahanesiyle Ezidi kenti Sincar’a yerleÅŸmesini Telafer için bir tehdit olarak gördüklerini kaydeden Salihi, “Irak Türkmenleri olarak önceliÄŸimiz Telafer bölgesini baÅŸka bir terör örgütüne teslim ettirmemektir. Irak hükümeti, PKK’yı Sincar’da barındırmamalı ve Telafer’den de uzak tutulmalı. Telafer milli kimlik üzerine imar edilsin” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.