Sosyal Medya

Güncel

Beyaz Saray'dan Tillerson'un sözlerine açıklama

Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Başkan Donald Trump'a yönelik 'Başkanın kendi düşüncesi' sözlerine yönelik bir açıklamada bulundu.



Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson'ın BaÅŸkan Donald Trump'a yönelik sözleri üzerine, "BaÅŸkan kesinlikle bu ülkenin deÄŸerlerini paylaÅŸmaktadır."dedi.

Sanders, Trump'ın Charlottesville'deki ırkçı saldırılara iliÅŸkin sözlerine karşılık Tillerson'un "BaÅŸkan kendi adına konuÅŸuyor" ÅŸeklindeki deÄŸerlendirmesine cevap verdi.

Gazetecilere açıklama yapan Sözcü Sanders, "BaÅŸkan kesinlikle bu ülkenin deÄŸerlerini paylaÅŸmaktadır. Zaten bu yüzden BaÅŸkan oldu. Çünkü çok sayıda Amerikalı sandık başına giderek onu seçti ve bu da BaÅŸkan'ın onların deÄŸerlerini paylaÅŸtığını göstermektedir. Seçmen BaÅŸkan'ın kendileri adına konuÅŸtuÄŸunu düşünüyor." diye konuÅŸtu.

Sanders, Trump ve Tillerson arasındaki iliÅŸkiyi ise "çok güçlü" diye tanımladı.

BaÅŸkan ve Rex Tillerson arasında bir sorun olmadığını kaydeden Sarah Sanders, "Bazı zamanlarda karşı fikirler olabilir. Bu da verimli bir iletiÅŸim kurmak için saÄŸlıklı bir durumdur." ifadesini kullandı.

ABD bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan Tillerson, Donald Trump'ın Charlottesville'deki olaylar sonrasında yaptığı konuÅŸmada ırkçı ve karşıt grupları aynı anda eleÅŸtirmesi üzerine kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "BaÅŸkan kendi adına konuÅŸuyor." ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.