Sosyal Medya

Güncel

Bonzai'den sonra yeni tehlike 'kristal'

Sokaklarda kendinden geçen gençler, uyuşturucu krizine girenler... Türkiye'nin bu yıl içerisinde diğer zamanlara göre daha yoğun bir şekilde karşı karşıya kaldığı bonzai gerçeği yerini 'fakir koaini' olarka anılan 'kristal meth'e bıraktı.



Türkiye'de son birkaç yıldır gençleri zombiye çeviren bonzainin yerini yeni uyuşturucu maddeleri almaya başladı. Bonzaiyle gençlerin ölümüne sebep olan uyuşturucu tacirleri, son dönemde bonzaiden daha zararlı ve tehlikeli olan kristal meth (metamfetamin) ve skunk isimli maddeleri piyasaya sürüyor.

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre  bonzai gibi sentetik içeriÄŸe sahip olan kristal meth, uyarıcı ve halüsinasyon özelliÄŸiyle ön plana çıkıyor. Birçok uyarıcı gibi kurbana 6-24 saat süren güçlü bir öfori (coÅŸku) hissi veriyor. Bağımlılık yapan kristal meth, ani ölümlere neden oluyor. DiÅŸleri çürüten kristal meth, kullanıcıların bağışıklık sistemini de hızla çökertiyor. Avrupa'da yaygın kullanılan kristal meth, düşük fiyatla satılması nedeniyle ‘fakirin kokaini' olarak adlandırılıyor. Kristal meth genellikle zehir tacirlerinin Çekya'da kurdukları uyuÅŸturucu laboratuvarlarında üretiliyor. Özellikle kristal meth alarmına geçen Almanya, bu konuda Çekya makamlarına bask yapıyor.Türkiye'de en dikkat çeken kristal meth operasyonu Adana'da gerçekleÅŸmiÅŸti. Adana polisi, geçen 15 Åžubat'ta bir araçta tam 81 kilogram kristal meth ele geçirmiÅŸti.

ESRARDAN 20 KAT DAHA TEHLÄ°KELÄ°

UyuÅŸturucu tacirlerinin kristal methle birlikte Türkiye'ye sokmaya baÅŸladığı skunk ise esrardan 20 kat daha tehlikeli bir madde. Skunk yani ‘kokarca' bitkisi, ağır ve iÄŸrenç kokusuyla biliniyor. Skunk maddesi melez bir niteliÄŸe sahip. Skunkın tohumu, esrarın hammaddesi hint kenevirinin laboratuvar ortamında baÅŸka uyuÅŸturucularla hibritlenmesiyle geliÅŸtiriliyor. UyuÅŸturucu satıcıları, skunkı ‘kimyevi deÄŸil, organik' diyerek kurbanlarına pazarlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.