Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün 'Yıldız' istihbarat yapılanması

FETÖ'nün Emniyet içerisinde 'mahremin de mahremi' olarak adlandırdığı İstihbarat Dairesi’nden sorumlu ‘Yıldız’ adında bir birim oluşturduğu ortaya çıktı.



FETÖ'nün emniyet yapılanmasına iliÅŸkin hazırlanan ‘mahrem imamlar' iddianamesinden çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca 731 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye göre örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü içerisindeki yapılanmasını, bölge ve kurum bazında 10'a ayırdı; Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı'nı da (Ä°DB) ‘Dil Kursu Büyük Bölge TemsilciliÄŸi' adındaki birime baÄŸladı. FETÖ'nün ‘Yıldız' olarak da adlandırdığı bu birim, ‘mahremin mahremi' olarak nitelendiriliyor. Sözkonusu ‘Yıldız' isimli birimden sorumlu ve doÄŸrudan emniyet imamına baÄŸlı ‘temsilci'nin altında, ‘genel müdür', ‘müdür', ‘genel sekreter', ‘küçük bölge sekreteri', ‘il sekreteri', ‘rehberlikçi', ‘ATM' (Arama Tarama Mesulü), ‘zümre baÅŸkanı/müdür yardımcısı' ve ‘öğretmen' bulunuyor.

‘DÄ°L KURSU' PERDELEMESÄ°

Ä°ddianamedeki bilgilere göre ‘Yıldız' (Ä°DB) temsilcisine gönderilen para, ‘Dil Kursu' diye kodlandı. Her ay ‘Dil Kursu' adı altında ödenen para ise 5 bin ile 572 bin TL arasında deÄŸiÅŸiyor. Para transferinin ‘açıklama' kısmında yazanlar ise daha da ilginç: ‘Nöbete giden abiye maaÅŸ'‘nöbete giden abiye bilet parası'... Yine iddianameye giren bir word belgesinde “Dil kursunun Temmuz-AÄŸustos-Eylül-Ekim-Kasım ödemeleri tutarı olan 3 milyon 454 bin TL'yi ödemiÅŸtik” yazısı yeralıyor. BaÅŸka bir belgede ise “Abi, burası için de Yunus Bey dün yazmış, ‘ÅŸirket giderlerimiz için yeniden çalışma yaptık, aylık giderlerimizi azaltmaya çalışıyoruz' diye. ‘Ä°nsanları kırmadan dökmeden çalışın, beraber de deÄŸerlendirir Kadir Abiye yazabiliriz' dedim” ifadeleri bulunuyor.

CASUS BİLİŞİM ŞİRKETLERİ

Bu ifadeler aslında FETÖ'nün, ‘Yıldız' olarak kodladığı Ä°DB'ye aktardığı paraları anlatıyor. Örgütün kontrolünde olduÄŸu dönem usûlsüz dinlemelerin merkezi olarak bilinen Emniyet Ä°stihbarat Dairesi'ne ‘hizmet' etmesi için FETÖ'nün bazı ÅŸirketler kurduÄŸu, bu ÅŸirketler kanalıyla Yıldız kaynaklı operasyonlarda kullanılmak üzere yüksek teknoloji ürünü dinleme aygıtları satın aldığı ortaya çıktı. ‘Himmet' adı altında toplanan paralar, Ä°DB temsilcisi tarafından ‘Dil Kursu' kodlamasıyla bu ÅŸirketlere aktarıldı. Åžirket paraları ise örgüt üyesi polislere ‘dinleme cihazı' gibi teknik cihaz ve malzeme tedariÄŸinde kullandı. Ä°ddianameye göre, ‘Yıldız' biriminin kurduÄŸu ÅŸirketler arasında ‘Arinkom'‘Ahenk Denetim'‘Baraan'‘Software' isimli biliÅŸim ÅŸirketleri bulunuyor.

DÄ°NLEME CÄ°HAZI BULUNDU Ä°SRAÄ°L'DEN SÄ°PARÄ°Åž Ä°PTAL

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın BaÅŸbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde ‘böcek' diye tabir edilen dinleme cihazları bunmuÅŸtu. Yurtdışından satın alındığı tespit edilen böcekleri FETÖ'nün Ä°DB'deki üyelerinin yerleÅŸtirdiÄŸi ortaya çıkmıştı. Bu böceklerin de ‘Yıldız' birimi altında kurulan biliÅŸim ÅŸirketleri aracılığıyla temin edildiÄŸi ‘Garson' kod isimli gizli tanığın beyanlarında geçti. Gizli tanık Garson, ‘Dil Kursu-Yıldız' birimine baÄŸlı casus ÅŸirketlerden birini FETÖ'nün ‘Mert' kod adlı kiÅŸiye kurdurduÄŸunu, örgütte aynı zamanda ‘mahrem imam' görevini yürüten bu kiÅŸinin zaman zaman Ä°srail'den teknik cihaz ve dinleme aygıtları satın aldığını anlattı. ErdoÄŸan'ın ofisinde ‘böcek' ele geçirilmesinden sonra Mert'in, Ä°srail'e yaptığı son sipariÅŸi iptal ettiÄŸini anlatan Garson, buna raÄŸmen Ä°srail'in parayı ısrarla istediÄŸini, paranın ödenmesiyle birlikte Mert'in “Åžirketim zarar ediyor” ÅŸeklinde serzeniÅŸte bulunduÄŸunu söyledi. Garson, o sürece iliÅŸkin “BaÅŸbakanın ofisinde bulunan böceÄŸin FETÖ'ye baÄŸlı ÅŸirketler tarafından temin edilerek operasyonun FETÖ tarafından yapıldığını daha net anladım” diye konuÅŸtu.

3 GÃœNDÃœR SENÄ° DÄ°NLÄ°YORUZ

Darbe teÅŸebbüsü sırasında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a yönelik suikast giriÅŸimi ve 2 polisin ÅŸehit edildiÄŸi saldırıya iliÅŸkin davanın duruÅŸması MuÄŸla'da sürüyor. PerÅŸembe gününden beri savunmasını bir türlü bitiremeyen tutuklu sanık Haldun Gülmez, dün de mahkemeyi oyalamayı baÅŸardı. Savunması 20 saati aÅŸkın süredir devam eden Gülmez'in sık sık aynı ÅŸeyleri söylemesi üzerine duruÅŸma savcısı Ali Cenk Düzgün söz aldı. Sanığın aynı ÅŸeyleri anlatıp mahkemeyi oyaladığına dikkati çeken Düzgün, “Sanık çok bilinçli ve örgütsel bir tavır içerisinde savunmasını uzatmaya çalışıyor” dedi. Mahkeme BaÅŸkanı EmirÅŸah BaÅŸtoÄŸ ise sanığa, 3 gündür aynı ÅŸeyleri anlattığını belirterek esas hakkında savunma yapmasını istedi. Sanığın savunması dışında olaylar anlattığını aktaran BaÅŸtoÄŸ, “3 gündür seni dinliyoruz. Hâlâ suçlamalara iliÅŸkin konulara gelmiyorsun. Bizi ‘otur' demeye zorluyorsun. Sen bu kürsüyü kötüye kullanıyorsun. Suçlamalara iliÅŸkin savunma yaptın ama hala esasa iliÅŸkin savunma yapmadın. Hala ortalıkta geziyorsun” diyerek sanığı uyardı. Eski SAT komandosu Gülmez, darbe gecesi içinde bulunduÄŸu helikopterden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kaldığı otele ve polis memurlarına ateÅŸ açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.