Sosyal Medya

Güncel

Kadirov 'terör'le mücadele için çiftleri birleştirecek

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, teröristlerin parçalanmış ailelerden çıktığını savunarak, boşanmış eşleri birleştirme kararı aldı. Program sırasında çiftler biraraya gelmeye zorlanacak.



Geçen haziran ayında baÅŸkent Grozni'de bir konuÅŸma yapan Çeçenistan Lideri Ramazan Kadirov, “BoÅŸanmış veya ayrı yaÅŸayan aile çocukları eninde sonunda eÅŸkıya veya terörist oluyor. Bunun önüne aileleri birleÅŸtirerek geçmemiz ÅŸart” açıklaması yaparak “Aile Uyum Komisyonları”nın kurulacağı haberini verdi.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Kadirov'un açıklaması sonrasında kurulan merkezlerdeki komisyonlara yerel yönetici, dini otorite ve aksakal heyeti dahil edildi.

KAÇ AİLE BİRLEŞTİRİLDİ?

Çeçen televizyonuna göre proje başladığından bu yana 948 aile birleştirildi.

"DAHA KARMAÅžIK SORUNLARA DÄ°NÄ° HEYETLER MÃœDAHÄ°L OLACAK"

Grozni'deki Aile Uyum Komisyonu BaÅŸkanı Resul Uspanov, “Ä°lk önce yerel yönetimler bölgelerinde boÅŸanmış çiftleri tespit ederek listeleri hazırlıyor. Ardından ayrı yaÅŸayan eÅŸler komisyon önüne çıkarak bu duruma nasıl geldiklerini anlatıyor. Komisyon ise taraflara yeniden birleÅŸmeleri telkininde bulunuyor. Son derece karmaşık problemler yüzünden ayrı düşen eÅŸlerin durumu ise dini heyet, mollalar tarafından dinleniyor. En ufak bir umut ışığı hissedildiÄŸinde eÅŸlere bir araya gelmeleri emri veriliyor. Tabi 2-3 yıl ayrı yaÅŸayan ve bu arada erkeÄŸin yeniden evlendiÄŸi çiftler de oluyor. Bunun gibi durumlarda hele ortada çocuk da var ise eski eÅŸ yeni aileye ikinci eÅŸ olarak geri alınıyor. Dini otoriteler ahaliye durumu fetva ile duyuruyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.