Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'den kaçan minik İsmail Irak'ta hapsedildi, Erbil konsolosluğu devreye girdi

DEAŞ’tan kaçıp peşmergeye sığınan 12 yaşındaki İsmail B. 20 gün sonra arayıp yerini bildirdi. Cezaevinde olduğu öğrenilen çocuğun Türkiye’ye getirilmesi için Erbil Konsolosluğu, devreye girdi.



DEAÅž’tan kaçarak peÅŸmergeye sığınan ve Konya’da yaÅŸayan dedesini arayıp “Mavi bisikletimi hazırla geliyorum” dedikten sonra haber alınamayan 12 yaşındaki Ä°smail B.’nin Duhok’ta cezaevinde tutulduÄŸu ortaya çıktı.

Gazete Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre Mustafa B. (34) 4 yıl önce eÅŸini ve o dönemde 8 yaşında olan oÄŸlu Ä°smail’i de yanına alarak Irak’ta terör örgütü DEAÅž’a katıldı. 2015’te Mustafa B. bir çatışmada öldü. DEAÅž kamplarında kalan Ä°smail, terör örgütü mensuplarınca kendisine silah eÄŸitimi verilmeye baÅŸlanınca üvey annesiyle birlikte kaçtı. Irak Bölgesel Kürt yönetimi kontrolünde bulunan bir bölgede peÅŸmergeye sığınan Ä°smail, Konya’da yaÅŸayan dedesini arayarak “Dede mavi bisikletimi hazırla geliyorum” dedikten sonra bir daha haber alınamadı.

20 GÃœN SONRA ARADI...

Dede Ä°smail B.’nin endiÅŸeli bekleyiÅŸi 20 gün sonra gelen telefonla son buldu. Torununun kendisini aradığını anlatan Ä°smail B. (61) şöyle konuÅŸtu: “Irak’ın Duhok bölgesinde peÅŸmerge idaresindeki bir hapishanede olduÄŸunu ve kendisini oradan almamı istedi. Kendisine kötü muamele yapılmamış. SaÄŸlığı iyiymiÅŸ. Ãœvey annesi peÅŸmergenin elinden kaçıp tekrar DEAÅž’a katılmış. En son 24 AÄŸustos’ta konuÅŸtuk. Güvenlik gerekçesiyle onu hapishanede tutuyorlarmış. Onu oradan alıp geleceÄŸim ucunda ölüm olsa torunumu getireceÄŸim.”

‘BEN DE ÖLÃœRÃœM’

Babaanne Hatice B. de yaÅŸadığı üzüntü yüzünden bir gözünü kaybettiÄŸini, tansiyon hastası olduÄŸunu söyleyerek duygularını “OÄŸlumun ölüsünü bile görmedim. Dayandım. Ama torunuma dayanamam eÄŸer o saÄŸ saÄŸlim gelmezse ben de ölürüm. Onun elbiselerini koklayıp uyuyorum. Uyandığımda resmini öpüyorum, Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin” sözleriyle dile getirdi.

KONSOLOSLUK DEVREDE

Erbil KonsolosluÄŸu’nun Ä°smail’in Türkiye’ye getirilmesi için gerekli giriÅŸimleri yaptığı öğrenildi. Ä°smail’in, peÅŸmerge ifadesini aldıktan sonra konsolosluÄŸa teslim edileceÄŸi belirtildi. Yetkililer Ä°smail’in teslim edilme sürecinin peÅŸmergenin yapacağı sorusturmaya baÄŸlı olduÄŸunu ifade ettiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.