Sosyal Medya

Güncel

Türk vatandaşlarının oturum hakkıyla ilgili dosyalar yeniden incelenecek

Ankara Anlaşması’nda son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Ankara Anlaşması vizesi alarak Avrupa Birliği sınırları içerisinde iş kurup yaşama hakkı veren vize turu, Birleşik Krallık’ta alınan Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı ile İngiltere İçişleri Bakanlığı’nda askıya alınmıştı. Son alınan kararla birlikte İngiliz İçişleri Bakanlığı’nın Türk vatandaşlarının dosyalarının yeniden incelenmeye başladığı duyuruldu.



Gerek Brexit gerekse kimi Ä°ngiliz hukukçuların Ankara AnlaÅŸması’nın beraberinde oturum hakkını vermemesi gerektiÄŸini söylemesi, binleri ilgilendiren Ankara AnlaÅŸması’nda belirsizliÄŸi ortaya koymuÅŸtu. Ankara AnlaÅŸması vizesi alan Türk vatandaÅŸları 1 yılın ardından da 3 yıl deneme sürelerini tamamladıktan sonra Ä°ngiltere’de oturum hakkına ulaşıyorlardı. Ancak Ä°ngiliz İçiÅŸleri Bakanlığı alınan kararla birlikte bu süreci tamamlayan Türk vatandaÅŸlarının son bir yıldır dosyalarını raflarda bıraktı, dosya incelemeleri de durdurulmuÅŸtu. Son alınan kararla birlikte ise İçiÅŸleri Bakanlığı’nın Türk vatandaÅŸlarının dosyalarının yeniden incelenmeye baÅŸladığını duyurdu. Konu ile ilgili Ä°HA’ya açıklamalarda bulunan Stuart&co Avukatlık bürosu avukatlarından Ä°brahim Aytaç, Ä°ngiliz İçiÅŸleri Bakanlığı'nın dosyaları yeniden incelemeye baÅŸladığını duyurdu. Aytaç, her ne kadar dosyaların incelenmeye baÅŸlandığını söylese de biriken binlerce baÅŸvuru nedeniyle Ä°ngiltere’de oturum baÅŸvurusunda bulunan Türk vatandaÅŸlarının dosyalarının sonuçlarının gecikmeli olarak geleceÄŸini belirtti. Dosyasının sonucunu bekleyen yüzlerce Türk vatandaşının olduÄŸunu söyleyen Aytaç, Brexit nedeniyle Ankara AnlaÅŸması'nda belirsizliÄŸin devam ettiÄŸini dile getirdi.
 
Av. İbrahim Aytaç: "Başvurular 2018 sonuna kadar yapılmalı"
 
Aytaç’a göre Ankara AnlaÅŸması’na yeni baÅŸvuru yapacak vatandaÅŸlar 2018 sona ermeden iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirmeli, aksi taktirde Ankara AnlaÅŸması'nın beraberinde getirdiÄŸi oturum hakkından yararlanmaları bir hayli zor olacak. Brexit görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından Ä°ngiltere’nin Türk vatandaÅŸları ile ilgi yeni bir düzenleme getirmesi gerektiÄŸini belirten Avukat Aytaç, bu konuda Türk diplomatlara da büyük iÅŸ düştüğü düşüncesinde. Türk vatandaÅŸlarına Avrupa’da çalışma ve oturum hakkı tanıyan Ankara AnlaÅŸması BirleÅŸik Krallık'ın geçtiÄŸimiz sene gerçekleÅŸtirdiÄŸi AB’den Ayrılma referandumu ile birlikte belirsizliÄŸe girmiÅŸ ve yüzlerce Türk vatandaşının baÅŸvuruları askıya alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.