Sosyal Medya

Güncel

Körfez Krizi'nin şüphelileri Türkiye'de yakalandı

Katar Başsavcısı, Mayıs ayında Katar haber ajansının hacklenmesiyle ilgili beş şüphelinin Türkiye'de gözaltına alındığını açıkladı.



Katar Başsavcısı, Mayıs ayında Katar haber ajansının hacklenmesiyle ilgili beş şüphelinin Türkiye'de gözaltına alındığını açıkladı

Katar krizinde önemli bir rol oynayan ve Körfez ülkeleri arasında krize yol açan, 23 Mayıs'ta gece geç saatlerde Katar resmi haber ajansı QNA'da Katar Emiri Şeyh El Sani'ye atfen ABD karşıtı ve İran'ı destekler açıklamalar yayımlanmasının ardından başlamıştı. Katar, siber saldırıya uğradığını belirterek Emir el Sani'nin böyle bir açıklaması olmadığını savunmuştu.

Katar BaÅŸsavcısı Ali Bin Fetais el-Marri, Mayıs ayında Katar haber ajansının hacklenmesiyle ilgili beÅŸ şüphelinin Türkiye'de gözaltına alındığını söyledi.Katar'ın BaÅŸsavcısı Ali Bin Fetais el-Marri'nin yaptığı açıklamada şüphelilerin sorguya çekildiklerini belirtirken nereli oldukları ve diÄŸer ayrıntılarını paylaÅŸmadı. BaÅŸsavcı, "Türkiye'deki arkadaÅŸlarımız kısa süre önce bize cevap verdi. BeÅŸ kiÅŸi gözaltına alındı ve soruÅŸturma altına alındı. Katar savcıları, bu davayı takip etmek için Türk makamlarıyla birlikte çalışıyorlar." dedi.

NE OLMUÅžTU?

Konuya iliÅŸkin bir deÄŸerlendirme yapan Katar hükümeti Ä°letiÅŸim Dairesi Direktörü Åžeyh Seyf bin Ahmed Al Sani, QNA sitesinin siber saldırıya uÄŸradığını duyurmuÅŸtu. Katar DışiÅŸleri Bakanlığı'nın açıklamasında ise QNA'in hacker'ların saldırısına uÄŸradığı ve paylaşılan haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığı ifade edilmiÅŸti. Katar DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ise 25 Mayıs'taki basın toplantısında, medya üzerinden ülkelerini hedef alan bir kampanya bulunduÄŸunu belirterek, “Konuyla ilgili soruÅŸturma devam ediyor ancak burada Katar'ı hedef alan bir kampanya olduÄŸu açık ve biz de buna karşı koyacağız” ÅŸeklinde bir açıklama yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.