Sosyal Medya

Güncel

İsrail: İran'ın güçlenmesine izin vermeyeceğiz

İsrail Savunma Bakanı Lİberman, İran'ın Suriye'de ve Lübnan'da güçlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.



Ä°srail devlet radyosunun haberine göre Liberman, baÅŸkent Tel Aviv'de devlet görevlilerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuÅŸmada, "Ä°srail, Ä°ran'ın Suriye ve Lübnan'da oluÅŸturmaya çalıştığı bu yeni ortama teslim olmayacaktır." dedi.

Ä°ran'ın Suriye'de yeni bir realite ortaya koymaya çalıştığını öne süren Liberman, "Ä°ran, Devrim Muhafızları aracılığıyla Suriye topraklarında hava ve deniz üsleri inÅŸa etmeye, Åžii milis gücüyle de Lübnan'da geliÅŸmiÅŸ silahlar üretmeye çalışıyor. Ä°srail bunlara sessiz kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun Rusya'ya gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarette Ä°ran ile ilgili dile getirdiÄŸi "çekincelerinin" ardından Liberman'ın bu açıklamaları yapması dikkati çekti.

Netanyahu dün Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Soçi ÅŸehrinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüşmede, "Ä°ran'ın Suriye'de güçlenmesini tehdit unsuru olarak gördüklerini" belirterek, "Ä°ran, Suriye'deki varlığını artırmak için muazzam bir çaba harcıyor. Bu durum Ä°srail, OrtadoÄŸu ve tüm dünya için bir tehdittir." demiÅŸti.

Ä°srail'in eski Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel de daha önce yaptığı konuÅŸmada, "Ä°srail son 5 yıl içinde Hizbullah'a ve diÄŸer cephelerdeki gruplara silah taşıyan konvoylara onlarca saldırı düzenledi." diye konuÅŸmuÅŸtu. Eshel söz konusu saldırıların 100'e yakın olduÄŸunu ifade etmiÅŸti.

İsrailli kaynaklar ve ordunun daha önce yayımladığı birçok raporda, Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de Lübnan Hizbullahı'na silah taşıyan konvoyları hedef aldığı kaydedilmişti.

Ayrıca iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden, topraklarına roket atıldığını ileri süren İsrail, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.