Sosyal Medya

Güncel

ABD, Pakistan'a askeri yardımları kesmeye hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Pakistan'ın 'ülkesinde barınan çeşitli terör örgütlerine tavırlarını değiştirmediği takdirde' askeri yardımların kesebileceğini açıkladı. Tillerson, 'ABD'nin NATO dışı müttefiki statüsünü' kaybedebileceğini de söyledi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Taliban'la mücadeleyi sürdürmeye karar verdiÄŸi yeni Afganistan stratejisini açıklamasının ardından ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson'dan Pakistan'a yönelik bir açıklama geldi. 

Tillerson, Pakistan'ın ABD'nin NATO dışı müttefiki olması sebebiyle aldığı yardımları iÅŸaret ederek "Pakistan, ülkesinde barınan çeÅŸitli terör örgütlerine tavırlarını deÄŸiÅŸtirmezse bu yardımlar tartışmaya açılabilir. Bu yönde hareket etmek Pakistan'ın çıkarınadır. ABD'nin çıkarı da istikrarlı bir Pakistan'dan yana. Pakistan nükleer bir güç ve silahlarının güvenliÄŸiyle ilgili endiÅŸelerimiz var. Afganistan'daki savaşı biz kazanamayabiliriz ama Taliban da kazanamayacak" dedi.


Tillerson, açıklamaların ardından fazla baskı uygulamanın Ä°slamabad'ı istikrarsızlaÅŸtırma ihtimali taşıdığını da belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.