Sosyal Medya

Güncel

Emekli komutan 15 Temmuz'dan iki yıl önce ihbar etti: Sisi gibi darbe yapacaklar

FETÖ'den ayrıldığı için TSK'dan emekli edilen İbrahim Ö.'nün, birlikte örgüt evlerine gittiği 6 generali 'Sisi gibi darbe yapacaklar' diyerek 15 Temmuz'dan 2 yıl önce BİMER üzerinden ihbar ettiği ortaya çıktı.



15 Temmuz sonrası Afganistan’ın baÅŸkenti Kabil’den Dubai’ye kaçan ve burada yakalanarak Türkiye’ye iade edilen FETÖ’cü eski TuÄŸgeneral Åžener Topuç’a iliÅŸkin iddianame çarpıcı ayrıntıları gözler önüne serdi. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca tamamlanan iddianameye göre, eski Kabil EÄŸitim, Yardım ve Danışma Komutanı Topuç ve 5 FETÖ’cü daha, darbe giriÅŸiminden 2 yıl önce, 2014’te BÄ°MER’e ÅŸikayet edildi. Topuç’la birlikte 6 generali “Bunlar darbe yapabilir” uyarısıyla ÅŸikayet eden ise bir dönem FETÖ içerisinde bulunan eski bir asker.
 
1996’DA EMEKLÄ° EDÄ°LDÄ°
 
Ä°hbarcı Ä°brahim Ö. örgütten ayrıldığı için ‘üsteÄŸmen’ rütbesindeyken 1996 yılında TSK’dan malulen emekli edildi. Ö., 2014 yılı kasım ayında BÄ°MER’e yaptığı ÅŸikayette, ismini verdiÄŸi ‘devre arkadaşı’ 6 generalin paralel örgüt üyesi olduÄŸunu anlattı ve kendilerini gizlemeyi baÅŸaran FETÖ’cülerin Türkiye’ye ‘Mısır’daki Sisi benzeri zarar verebilecek yapıda olduklarını’ kaydetti. Ä°hbar üzerine askeri savcılık soruÅŸturma baÅŸlattı. Ancak TSK’ya hakim FETÖ’cüler itirafçıyı üstü kapalı tehdit ederek dosyayı kapattı. Ä°ÅŸte Ä°brahim Ö.’nün 2014’te BÄ°MER’e gönderdiÄŸi ihbar metninden çarpıcı satırlar...
 
GÃœLEN'Ä°N EVLERÄ°NE GÄ°DÄ°YORDUK
 
“1988 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldum. Aynı dönemde okuduÄŸum ve ÅŸimdi general olan TuÄŸgeneral Åžener Topuç, TuÄŸgeneral Murat Aygün, TuÄŸgeneral Hidayet Arı, TuÄŸgeneral Mehmet Nuri BaÅŸol, TuÄŸgeneral Eyyüp Gürler ve TuÄŸgeneral Fatih Celalettin Sağır (1995 mezunu) Fetullah Gülen’in talebeleridir. Ben onlardan ayrıldığım için beni dışladılar ve küçük rütbede emekli olmak zorunda bırakıldım. Bu ÅŸahıslar nasıl olduysa kendilerini gizlemeyi baÅŸardı. Bunlar ileride devletimize aynı Mısır’da olduÄŸu gibi Sisi misali zarar verebilecek kapasitede asker kiÅŸilerdir. DiÄŸer devre arkadaÅŸlarımı tenzih ederim. Ama bu isimlerle bir zamanlar Gülen’in evlerine gidiyorduk; hatta bu nedenle Harp Okulu’nda soruÅŸturma dahi geçirdim. Lütfen bu yazımı gizlilik içerisinde Sn. CumhurbaÅŸkanımıza ve BaÅŸbakan’a iletin. Paralelcilerle iÅŸbirliÄŸi yapanları bilsinler.”
 
FET֒CÜ SAVCI TEHDİT ETTİ
 
Ä°brahim Ö.’nün ÅŸikayet dilekçesi üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı, 2015 yılında soruÅŸturma baÅŸlattı. Askeri yargının FETÖ’nün kontrolünde olduÄŸu bu dönemde,15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası adı sıklıkla duyulan KurtuluÅŸ Kaya, soruÅŸturmaya bakmakla görevlendirildi. TSK’daki birçok FETÖ mensubu asker hakkındaki soruÅŸturmayı sümenaltı ettiÄŸi ortaya çıkan ve hâlâ firari olan Kaya, Ä°brahim Ö.’nün ifadesini aldı. Ä°tirafçıyı üzeri kapalı tehdit eden Kaya, “Elinde yeterli delil yok. Åžikayet ettiÄŸin ÅŸahısların her biri mesnetsiz suçlamaya istinaden tazminat davası açarak seni çok zor durumda bırakabilir” dedi.
 
DOSYAYI 2015’TE KAPATTI
 
Bu durum karşısında korkan Ä°brahim Ö. ise ifadesini deÄŸiÅŸtirerek, BÄ°MER baÅŸvuruları ile Genelkurmay temsilcisine sunduÄŸu metindeki beyanlarını kabul etmediÄŸini ve bunlara itibar edilmemesi gerektiÄŸini söyledi. Bunun üzerine FETÖ’cü KurtuluÅŸ Kaya, Topuç’un da aralarında bulunduÄŸu 6 general hakkında takipsizlik kararı verdi ve soruÅŸturmayı ‘inandırıcı delil bulunamadığı’ iddiasıyla 15 Nisan 2015’te kapattı. FETÖ’nün kontrolündeki askeri yargıdan bir sonuç çıkmayınca Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ayrı bir soruÅŸturma baÅŸlattı. Daha sonra Ankara’ya gönderilen dosya kapsamında yeniden ifadesi alınan Ä°brahim Ö., askeri hakim KurtuluÅŸ Kaya’nın kendisini yönlendirdiÄŸi belirterek, ismini verdiÄŸi devre arkadaÅŸlarının FETÖbağını ayrıntılı olarak anlattı.
 
SORUŞTURMA GEÇİRDİLER
 
“GittiÄŸim bir örgüt evinde Åžener Topuç’la karşılaÅŸmıştım. Ama farklı gruplara mensup olduÄŸumuz için bizi biraraya getirmiyorlardı” diyen Ä°brahim Ö., Savcı Mustafa Gökçe’ye ÅŸunları söyledi: “Kara Harp Okulu 3. sınıftayken FETÖ’nün evlerine gittiÄŸimiz için ben, Topuç ve 20 kiÅŸi soruÅŸturma geçirdik. 3. sınıfın ilk döneminin sonlarına doÄŸru sınıfta bulunduÄŸumuz esnada içeri bir subay gelerek beni sınıftan dışarı çıkarıp kapının önünde beklememi söyledi. Kapı önüne çıktığımda ise yan sınıftan Åžener Topuç’un da benim gibi beklediÄŸini gördüm. Bizi iki hafta boyunca tecrit ettiler. Bu süre zarfında Topuç ile yemek sırasında karşılaÅŸtığımızda kendisine ‘görmedim, duymadım, bilmiyoruz’ ÅŸeklinde iÅŸaret yapmıştım. Bunların Fetullah Gülen’e baÄŸlılıkları benden çok daha fazlaydı. Hatta beni bazen ibadetleri açık yapmamdan dolayı eleÅŸtirip benden uzaklaÅŸmışlardı. Görüyorum ki bu ÅŸahıslar generalliÄŸe terfi edecek kadar kendilerini ve ailelerini kamufle etmiÅŸler.”
 
BaÅŸbuÄŸ’u izlemiÅŸ
 
TSK’daki üniformalı hainlerce hep kollanan Åžener Topuç’a en büyük destek, 15 Temmuz sonrası Dubai’ye birlikte kaçtıkları eski Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır’dan geldi. Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı Bakır, Topuç’a ‘100 tam sicil puanı’ verdi; notlarında ise onu “Bir üst rütbedeki görevleri yapmaya hazırdır. TC ve TSK ile Atatürk Ä°lke ve Ä°nkılaplarına baÄŸlıdır” ÅŸeklinde tanımladı. Ä°fadesinde tıpkı diÄŸer FETÖ’cüler gibi “Örgütle hiçbir iliÅŸkim yok” diyen Åžener Topuç, bugüne dek hep kritik görevler üstlendi. 2006'da Kara Kuvvetleri Komutanı olan eski Genelkurmay BaÅŸkanı Ä°lker BaÅŸbuÄŸ’un Özel Kalem Müdürüydü. 2007-2010 arası Kara Kuvvetleri Personel BaÅŸkanlığında görev yapan FETÖ'cü, 2010-2012 arası ise CumhurbaÅŸkanlığı Muhafız Alay Komutanı idi. 2012’de generalliÄŸe terfi eden ve 2015’e kadar Kara Kuvvetleri Tayin Daire BaÅŸkanlığı yapan Topuç, darbe giriÅŸiminden bir yıl önce Kabil’e atanmıştı.
 
88 DEVRESi
 
Ä°brahim Ö.’nün ÅŸikayet ettiÄŸi Kara Harp Okulu 1988 mezunu generaller, darbe giriÅŸiminin baÅŸ aktörleriydi.
 
Murat Aygün (Eski Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanı): Yurtta Sulh Konseyi üyesi. 15 Temmuz’da 240 personel ve 45 araçlık askeri konvoyu TÃœRKSAT ve TÄ°B’in iÅŸgali için görevlendirdi.
 
Hidayet Arı (Eski Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı): Darbe gecesi ‘Yurtta Sulh’ isimli WhatsApp grubundaydı. Ä°stanbul’a Trakya'dan birlik sevk etmek istedi.
 
Mehmet Nuri Başol (Eski İzmir 57. Topçu Tugay Komutanı): Örgütün atama listesinde İzmir-Manisa Sıkıyönetim Komutanı idi. Mahkemede her şeyi inkar etti.
 
Eyyüp Gürler (Eski Ä°stanbul 1. Ordu Komutanlığı Harekat BaÅŸkanı): ‘Yurtta Sulh’ isimli WhatsApp grubundan 4 subaya, o dönem 1. Ordu Komutanı olan Ãœmit Dündar’ın ‘enterne edilmesi’ talimatı verdi.
 
Fatih Celalettin Sağır (Eski Sivas Garnizon Komutanı): Atama listesinde ‘Sivas Sıkıyönetim Komutanı’ olarak geçiyordu. Örgütle iliÅŸkisini itiraf etti. (Yeni Åžafak)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.