Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'yi 4 noktadan vurabilirler

Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden savaş nedeni ile ABD, İran ve Rusya bölgede ‘’paravan örgütleri’’ aracılığı ile birçok askeri üs konuşlandırdı. Askeri üslerin füze menzilleri ise bugün yeni bir tehdidi ortaya çıkardı.



Suriye halkının 2011 Mart ayında ‘'özgürlük'' sloganları ile baÅŸlattığı Suriye devrimi zaman içerisinde büyük bir iç savaÅŸa dönüştü.

Rejim güçlerinin sivil halka gerçekleÅŸtirdiÄŸi katliamlarla büyüyen kaotik ortam, bölgeye ABD, Ä°ran ve Rusya baÅŸta olmak üzere birçok gücün girmesi ile yeni bir vesayet savaşına dönüştü.

Bugün gelinen yeni ortamda Suriye içinde bulunan askeri üsler Suriye'nin komşusu olan ülkeler için askeri birer tehdit oluşturuyor.

RUSYA'NIN SURİYE'DE 6 ÜSSÜ BULUNUYOR

Rusya'nın Suriye'de kalıcı olan Tartus Deniz Üssü ve Himeymim Hava Üssü ile birlikte bilinen 6 askeri üssü bulunuyor.

Ayrıca Rusya, Halep'in doÄŸusundaki Kuveyris Havaalanı'na S-200, bazı noktalara S-300 ve Himeymem'deki askeri üsse S-400 füzelerini konuÅŸlandırarak rejime güçlü bir hava savunma desteÄŸi saÄŸlıyor.

Rus Ordusu, Humus kenti yakınlarındaki El Şayrat Hava Üssü ile Palmira Hava Üssü'nde uçaklar ve helikopterleri konuşlu bulunuyor.

ABD'NİN 8 ASKERİ ÜSSÜ BULUNUYOR

ABD'nin ise Suriye'de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin işgal altında tutuğu bölgelerde 8 askeri üssü ve eğitim kampları var.

ABD'nin askeri üslerde hava savunma sistemleri ve geliÅŸmiÅŸ füzeleri bulunuyor.  

FÃœZE MENZÄ°LLERÄ° YAYINLANDI

Suriye'de bulunan askeri üslerin güncel füze menzilleri yayınladı. Yayınlanan haritada Suriye'nin kuzeyinde bulunan PYD kontrolündeki ABD üsleri Türkiye'nin GüneydoÄŸu sınırlarına 4 noktada hakim konumda bulunması dikkat çekiyor.  

Hatırlanacağı üzerine Anadolu Ajansı Temmuz ayında yayınladığı bir harita ile ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki 8 askeri üssünü yayınlamış, Beyaz Saray yazılı bir açıklama yayınlayarak üslerin sadece IŞİD ile mücadele için kullanılacağını duyurmuÅŸtu. 

Timetürk 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.