Sosyal Medya

Güncel

"Türkiye YPG'ye yaptığınız destekten rahatsız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanı James Mattis'i kabulünde, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan görüşmede, Türkiye ve ABD'nin NATO'da müttefik ülkeler olduğunun altını çizerek, YPG'ye yapılan yardımdan Türkiye'nin rahatsız olduğunu dile getirdi.



CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; bugün BeÅŸtepe’de gerçekleÅŸen kabulde, DEAÅž ve PKK baÅŸta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiÄŸi vurgulandı. Bu çerçevede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referanduma gitmesinin yanlış bir adım olacağı belirtildi.

TÃœRKÄ°YE YPG'YE YAPILAN DESTEKTEN RAHATSIZ

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, konuk bakana, ABD’nin PYD/YPG’ye verdiÄŸi destekten Türkiye’nin duyduÄŸu rahatsızlıkları da dile getirdiÄŸi kaydedildi.

DEAÅž’tan temizlenen yerleÅŸim birimlerinde yönetimin yerel halka bırakılması gerektiÄŸine dikkati çeken CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri oluÅŸturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin önemine de deÄŸindi. Irak’ta Kandil ve Sincar’daki PKK unsurlarına karşı ortak mücadelenin, savunma sanayii alanında iÅŸ birliÄŸinin ele alındığı kabulde, Türkiye ve ABD’nin stratejik ortaklıklarının ve NATO’da iki önemli müttefik olduklarının da altının çizildiÄŸi öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.