Sosyal Medya

Güncel

İsmail Yaşa: İşin içinde başka bir işler var

Yönetimdeki Es-Sani ailesinin önde gelenlerinden olan Abdullah Bin Ali’nin Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ve Kral Selman Bin Abdülaziz ile görüştüğünü gösteren fotoğraflar yayınlandı.



İsmail Yaşa - Diriliş Postası

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ile Katar arasındaki krizde henüz herhangi bir yumuşama veya geri adım yok.

BAE ve Bahreyn’in Katar Havayolları’na acil durumlar için hava koridoru açması Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nden ceza gelmemesi için alınmış bir önlem.

Bir de hac meselesi var.

Riyad, Katarlı hacı adaylarının önceden elektronik vize almadan kara ve hava yoluyla ülkeye girebileceklerini, masraflarının ise bizzat Kral Selman Bin Abdülaziz tarafından karşılanacağını, Katarlı hacı adaylarının Suudi Arabistan Havayolları’yla Doha'dan Cidde'ye nakli için yedi sefer düzenleneceÄŸini açıklamıştı.

İlk bakışta bir yumuşama ve merhamet belirtisi gibi görünen bu kararın arkasında çok daha farklı hedefler gizli.

Ä°ranlılar’a hac için her türlü kolaylık saÄŸlanırken Katarlılar’ın hac yapmasına izin verilmemesi ciddi tartışmalara yol açmıştı.

Suudi Arabistan’ın haccı siyasi oyunlarına alet ettiÄŸi yönündeki tartışmalar yeniden alevlendi.

Riyad, öncelikle söz konusu açıklamayla “Katarlılar’ın hac yapmasını engellediÄŸimiz iddiası asılsız” mesajı vermek istedi.

Ä°kinci ve daha büyük hedef ise Katar’ı yöneten Es-Sani ailesi içinde fitne çıkarmak ve Katarlıları mevcut yönetime karşı kışkırtmak.

Suudi Arabistan medyası, Kral Selman’ın Katarlı hacılar hakkındaki kararının Katarlı Åžeyh Abdullah Bin Ali Es-Sani’nin ricası üzerine alındığını söyledi.

Yönetimdeki Es-Sani ailesinin önde gelenlerinden olan Abdullah Bin Ali’nin Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ve Kral Selman Bin Abdülaziz ile görüştüğünü gösteren fotoÄŸraflar yayınlandı.

Katarlılara yardım için bir operasyon odası oluşturulduğu ileri sürüldü.

Bu arada Abdullah Bin Ali Es-Sani adına açılan Twitter hesabından da Katarlıların aramaları için bir telefon numarası verildi.

Riyad tüm bu adımlarla Katar Emiri Temim Bin Hamed Es-Sani’ye alternatif bir isim sahaya sürüyordu ve Katarlılara, “Suudi Arabistan ile sorunlarınızın çözülmesini istiyorsanız Abdullah Bin Ali’yi destekleyin” mesajı gönderiyordu.

Nitekim Suudi Arabistan rejimine yakın hesaplardan Temin Bin Hamed’in iÅŸinin bittiÄŸine ve Katar’ı yakın bir gelecekte Abdullah Bin Ali’nin yöneteceÄŸine dair paylaşımlar gelmeye baÅŸladı.

Katarlılara göre Abdullah Bin Ali Es-Sani yönetimde gözü olan muhalif bir isim değil.

Ä°ddiaya göre Suudi Arabistan’ın Hail bölgesinde ciddi yatırımları olan ve Londra’da yaÅŸayan Abdullah Bin Ali, yatırımlarıyla ilgili bir takım hukuki sorunlar olduÄŸunu ve çözmek için Suudi Arabistan’a gelmesi gerektiÄŸini belirten bir telefon alır.

Yakınlarından bazılarının bunun bir tuzak olabileceÄŸi uyarılarına raÄŸmen Suudi Arabistan’a giden Abdullah Bin Ali, Cidde Havaalanı’nda karşılanır ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’la görüştürülür.

Daha sonra da Fas’a götürülerek tatildeki Kral Selman’ın huzuruna çıkarılır.

Abdullah Bin Ali’nin yeÄŸeni Qatar Media Corporation Yürütme Kurulu BaÅŸkanı Abdurrahman Bin Hamed de Twitter hesabında yaptığı dayısının Hail’deki yatırımlarıyla ilgili kiÅŸisel sorunlarını çözmek üzere Suudi Arabistan’a gittiÄŸini yazdı.

Yani Katarlılara göre Abdullah Bin Ali ÅŸu an Suudi Arabistan’ın elinde esir.

Adına açılan Twitter hesabında yazılanlar da kendisine ait değil.

Bu arada Katarlılar’dan hac masraflarını karşılayacağını açıklayan Kral Selman’a “Parana ihtiyacımız yok” cevabı geldi.

Katarlıların araması için verilen telefon numarası da Katar Emiri Temim Bin Hamed Es-Sani’ye baÄŸlılıklarını bildirenlerin yoÄŸunluÄŸu nedeniyle iptal edildi…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.