Sosyal Medya

Güncel

Katar Gazze'ye yardımlarını sürdürüyor

Katar, bazı Körfez ülkelerinin uyguladığı ambargoya rağmen Gazze'nin imarı için yardımlarını sürdürüyor.



Katar, bazı Arap ülkelerinin Doha yönetimine uyguladığı ambargoya raÄŸmen Gazze Åžeridi'ndeki  insani yardım projelerine devam edeceÄŸini duyurdu.

Gazze'nin Ä°marı İçin Katar Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Katar'ın, Emir Temim bin Hamed Al Sani ile babası Åžeyh Hamed bin Halife Al Sani'nin talimatları doÄŸrultusunda Filistin meselesine yönelik desteÄŸini sürdürdüğü" ifade edildi. 

Açıklamada, "Katar'a uygulanan ambargoya raÄŸmen Gazze'deki projelerimize devam ediyoruz." denildi. 

Söz konusu desteÄŸin baÅŸta Filistin olmak üzere bölgede yaÅŸanan insani meseleler karşısındaki Arap sorumluluÄŸu bilincinden kaynaklandığına iÅŸaret edilen açıklamada, "bölgedeki istikrarın saÄŸlanması konusunda Filistin meselesinin stratejik bir öneme sahip olduÄŸu" vurgulandı. 

Açıklamada ayrıca "Gazze'nin İmarı İçin Katar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi'nin Gazze'den tamamen ayrıldığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı dile getirildi.

Büyükelçinin geçen cuma günü rutin programı çerçevesinde bölgeden ayrıldığı kaydedilen açıklamada, Gazze'ye yeni bir ziyaret gerçekleÅŸtirecek olan Ä°madi'nin yeni projeler kapsamında bazı anlaÅŸmalara imza atacağı aktarıldı.

İmadi, Katar tarafından finanse edilen konut ve alt yapı projelerine yönelik incelemelerde bulunmak için zaman zaman Gazze Şeridi'ne ziyaretler gerçekleştiriyor.

Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik iliÅŸkilerini kesmelerinin ardından Körfezde bir kriz patlak vermiÅŸti. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, iliÅŸkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuÅŸ, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceÄŸini açıklamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.