Sosyal Medya

Güncel

Raid Salah neden gözaltına alındı?

Filistinli Şeyh Raid Salah’ın gözaltı süresi Perşembe gününe kadar uzatıldı.



Filistinli lider Åžeyh Raid Salah'ın gözaltı süresi, Ä°srail mahkemesinin kararıyla PerÅŸembe gününe kadar uzatıldı.  Mahkemeye göre Raid Salah'ın insanları terör ve ÅŸiddet olaylarına  kışkırtmaktan dolayı yargılanacak.

“GÖZALTI SÃœRESÄ° PERÅžEMBE'YE KADAR UZATILDI”

Åžeyh Salah'ın avukatı Halid Zebarka konuyla ilgili ÅŸu açıklamayı yaptı: "Åžeyh Raid Salah, insanları terör ve ÅŸiddet eylemlerine karşı kışkırtma bahanesiyle yargılanmak isteniyor. Suç dosyası hazırlanması henüz bitmediÄŸi için Ä°srail mahkemesi hakimi Salah'ın gözaltı süresini PerÅŸembe'ye kadar uzattı. Salah'ı yasaklanmış “Murabitun ve Murabitat” hareketiyle iÅŸ birliÄŸi yapmakla suçluyorlar. "

“SALAH'I FÄ°KÄ°RLERÄ°NDEN DOLAYI TEHLÄ°KELÄ° GÖRÃœYORLAR”

İki saat süren duruşmanın ardından avukat Zebarka, Salah'ın neden gözaltına alındığı sorusunu şu şekilde yanıtlıyor: İsrail mahkemesi Salah'ın Filistin toplumuna etki ettiğini ve görüşlerinin benimsendiğini, bu yüzden de tehlikeli olduğunu söylediler. Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah 15 Ağustos Salı günü İsrail güvenlik güçleri tarafından evinden yaka paça gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.