Sosyal Medya

Güncel

FETÖ Kırgızistan'ı rehin almış

FETÖ, Orta Asya’daki üssü haline getirdiği Kırgızistan’da kamu kurumlarından iş dünyasına, eğitimden sanata kadar her alanı hakimiyetine aldı.



Türkiye’nin uyarılarına raÄŸmen örgütün faaliyetlerine göz yumuluyor. FETÖ, rüşvetle adamlarını istediÄŸi yere yerleÅŸtiriyor. Türkiye’nin uyarılarını “absürt” diyerek geçiÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı Almazbek Atambayev’e CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan rest geldi. Atambayev’in ErdoÄŸan’ı 5 kez aradığı ancak ErdoÄŸan’ın telefonlara çıkmadığı ifade ediliyor.

Devletin tüm kurumlarına sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Kırgizistan’da da kamu kurumlarından iÅŸ dünyasına, eÄŸitimden sanata kadar her alanı hakimiyeti altına aldı. Türkiye’nin tüm uyarılara raÄŸmen Kırgızistan, örgütün faaliyetlerine müsamaha göstermeye devam ediyor. FETÖ’nün Kırgızistan’da da darbe yapacak kadar güçlü olduÄŸuna iliÅŸkin iddiaları “absürt” olarak yorumlayan CumhurbaÅŸkanı Almazbek Atambayev, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı farklı zamanlarda 5 kez aradı. Ancak ErdoÄŸan’ın Kırgız mevkidaşı Atambayev’in FETÖ’yü görmezden gelen tutumlarına tepki koyarak telefonlarına çıkmadığı öğrenildi.

ORTA ASYA'DAKİ ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Kırgızistan, FETÖ’nün Orta Asya’daki üssü oldu. Kırgizistan devletinin kurulduÄŸu günden bu yana faaliyetlerini sürdüren FETÖ’nün bu ülkedeki yapılanması da her geçen gün büyüyor. Örgütün ülke yönetimine kadar sızdığı belirtiliyor. Hatta FETÖ’nün, örgüt faaliyetlerini yürütebileceÄŸi kiÅŸileri, önemli kadrolara bile getirebildiÄŸi ifade ediliyor. Örgütün zaman zaman da devletin zaaflarından faydalanarak rüşvetle adamlarını istedikleri yerlere getirdikleri ya da örgüt lehine olabilecek iÅŸleri yaptırdıkları kaydediliyor.

EĞİTİM FAALİYETLERİ SÜRDÜRÜYOR

FETÖ’nün Kırgızistan’daki faaliyetleri arasında eÄŸitim en önemli yeri dolduruyor. Türkiye’nin baskıları üzerine örgüte ait okullara devlet tarafından el konulmuÅŸ gibi gösterildi. “Sebat” olan eÄŸitim kurumlarının ismi “Sapat” olarak deÄŸiÅŸtirildi. Ancak devlet bünyesine dahil edilen örgütün eÄŸitim kurumları hala faaliyetlerine sürdürüyor. Okullarda daha önce olduÄŸu gibi FETÖ elemanları faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin bu okulları devralmasının önüne geçmek için Kırgızistan’a devredildiÄŸi belirtiliyor.

SANAT CAMÄ°ASINA SIZDI

FETÖ’nün Kırgız sanat camiasına sızdığı da ifade ediliyor. Örgütün, prodüksiyon ÅŸirketi kurarak ülkedeki sanatçıların yarısına yakını ile iÅŸbirliÄŸi içinde olduÄŸu kaydediliyor. FETÖ ile hareket eden sanatçılara konserler ayarlandığı, sinema filmleri çekildiÄŸi ifade ediliyor. FETÖ’ye karşı olan sanatçılara ise her türlü baskı ve tehdit yapılıyor. Bununla da yetinmeyen örgüt, karşıt sanatçıların konserlerini de iptal ediyor. Ayrıca FETÖ’nün Kırgız sanatçıları, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’e ÅŸiir yazdı.

JALÄ°LOV, GÃœLEN’E BÄ°AT ETTÄ°

Genç Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (JÄ°A) tamamen Kırgız FETÖ’cülerden oluÅŸuyor. DerneÄŸi Ä°skender Ormon Uuli yönetiyor. Kırgızistan Diyanet Ä°ÅŸleri eski BaÅŸkanı Çubak Kajı Jalilov, Kırgızistan’da büyük cemaate sahip. FETÖ’cü Uuli, geçtiÄŸimiz günlerde Jalilov’u, teröristbaşı Fetullah Gülen’in yanına götürdü. Pensilvanya’dan döndükten sonra Jalilov, FETÖ elebaşı Gülen’i öven açıklamalarda bulundu. Gülen ile görüştükten sonra çıktığı yayınlarda Jalilov, “KeÅŸke bende Gülen’in talebesi olsaydım. Ben kendimi büyük alimler arasında sayıyordum. Onu görünce ben onun talebesi olayım” ifadelerini kullandı.

MEDYADA DA YAPILANDILAR

FETÖ’nün Kırgızistan’da medya yapılanması da bulunuyor. ‘Zaman Gazetesi’ adı altında çıkardıkları gazete ile medya üzerinden propaganda ve algı operasyonları yapılıyordu. Zaman Gazetesi kapanınca onun yerine 7/24 adında internet sitesi açtılar. Bunun dışında Maral FM diye radyo siteleri de bulunuyor. Türkiye’de soruları verdikleri mensuplarını emniyet teÅŸkilatına yerleÅŸtiren örgütün, Kırgızistan’da da yine emniyet teÅŸkilatına sızdığı ifade ediliyor. Örgütün, Kırgız Polis Akademisi’ne her yıl öğrenci yerleÅŸtirdiÄŸi öğrenildi.

Kağıt üzerinde devir
15 Temmuz darbe giriÅŸiminden önce Kırgız Türk Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (KÄ°TÄ°AD), FETÖ’nün Kırgızistan’da kendini kamufle ettiÄŸi bir yapıydı. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra FETÖ’cü olmayan iÅŸ adamları, dernekten ayrılarak derneÄŸin fesh edilmesini amaçladı. Dernek üyelerinin çoÄŸu FETÖ’cü olduÄŸundan fesh gerçekleÅŸmedi. Åžu anda KÄ°TÄ°AD’ın tamamı FETÖ’cü iÅŸadamlarından oluÅŸuyor. Kırgızistan’daki OSSE gözlüklerinin sahibi Tarık Ayhan, LÄ°ON ayakkabı maÄŸazaları zinciri sahibi Aslan Aslan, Mobella mobilya fabrikası sahibi Hüseyin Muslu’nun örgütün en önemli finans kaynaklarından olduÄŸu belirtiliyor. Ãœlkenin en büyük alışveriÅŸ merkezi Vefa Ä°ÅŸ Merkezi. Bu iÅŸ merkezi örgüt elemanları iÅŸletiyor. 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası kağıt üzerinde Kırgız bir iÅŸ adamına devri yapılmış gibi gösterildi. Ancak iÅŸ merkezini halen FETÖ’cüler iÅŸletiyor.

Erdoğan rest çekti

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a “Tayyip Abi” diye hitap eden Kırgızistan CumhurbaÅŸkanı Almazbek Atambayev’in 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası yaptığı açıklamalar tepki çekmiÅŸti. Hatta Atambayev, FETÖ’nün Kırgızistan’da darbe yapabileceÄŸi yönündeki iddiaları “absürt” olarak nitelendirmiÅŸti. Atambayev’in CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı farklı zamanlarda 5 kez aradığı belirtiliyor. Ancak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kırgız mevkidaşı Atambayev’in telefonlarına çıkmadığı ifade ediliyor.

Kripto okullar

FETÖ’nün ÅŸu anda Kırgızistan’da 41 okulunun bulunduÄŸu belirtilirken, yeni okul yapmaya da devam ettiÄŸi, bir okul kampüsünün inÅŸaatı sürdüğü kaydedildi. Bunun yanı sıra örgütün, faaliyetlerini daha gizli yürüttüğü kripto okul bile açtığı öğrenildi. Okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler Kırgızlardan oluÅŸuyor. Okulda hiç Türk yok. Aileler çocuklarını Kırgız okuluna gönderdiÄŸini zannediyor. Kutbilim okulunun da FETÖ’nün gizli okullarından olduÄŸu iddia ediliyor. Öte yandan, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonra Türkiye’yi takip eden bazı Kırgızlar, çocuklarını FETÖ okulundan alarak baÅŸka okulu kaydetti. Kırgızlı veliler, Maarif Vakfı’nın okul açmasını bekliyor.

KAYNAKYENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.