Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ürdün ziyareti öncesi havalimanında önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Zekai Aksakallı iddiaları için "Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

ÃœRDÃœN KRALINA FETÖ TEÅžEKKÃœRÃœ

Ürdün ile ilişkilerimizde 2016 yılından itibaren büyük bir ivme yaşanıyor. Gerek bakan düzeyinde ziyraetler gerek iş adamları düzeyinde ziyaretler de icra edildi. Ürdün, FETÖ ile mücadelede ülkemize güzel bir destek vermiştir. Başta kardeşim Ürdün Kralı Abdullah olmak üzere ilgili tüm Ürdün makamlarına bizzat teşekkür etmek fırsatı bulacağım.

Karşılıklı vize muafiyeti serbestisi anlaÅŸması gibi belgeleri de imzaladık. Türkiye ve Ãœrdün bölgesel krizlerden doÄŸrudan etkilenen iki ülke. Çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliÄŸi yapıyor. Ãœrdün de bu süreç içerisinde yaklaşık 1 milyon Suriyeliye ev sahipliÄŸi yapıyor. Her iki ülkedeki geliÅŸmeleri, Kral Abdullah ile ele alma fırsatı bulacağız. Harem-i Åžerif ile ilgili konuları deÄŸerlendireceÄŸiz. Ãœrdün'ün Kudüs'teki kutsal mekanların korunmasına iliÅŸkin rolüne önem verdiÄŸimizi belirtmek isterim. Bir daha benzer tacizlerin yaÅŸanmasını asla istemiyoruz. Filistin'e önümüzdeki dönemde vereceÄŸimiz desteÄŸe iliÅŸkin hususları da ele alacağız. Ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

ZEKAÄ° AKSAKALLI'NIN ATAMASI

Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede bir görev verilirse asker gider görevini yapar. Åžu anda zaten Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler'deki görev süresi de doldu. Bu yaklaÅŸan YAÅž toplantılarında da deÄŸerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiÅŸ vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek. 

Ziyarette sınırdaÅŸ ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiÅŸ olan terör örgütlerine karşı Ä°ran ile müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Bu dayanışma iki Genelkurmay BaÅŸkanı arasında görüşülmüş, bunun diplomatik boyutu ne olabilir bunların hepsini görüştük. 

KILIÇDAROĞLU'NUN TUTUKLANMASI TARTIŞMASINA YANIT

Ben bunları deÄŸerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. KılıçdaroÄŸlu doÄŸmamış çocuÄŸa don biçiyor. Yargıdan böyle bir ÅŸey geldi mi? Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer ÅŸeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir ÅŸey yok. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.