Sosyal Medya

Güncel

İran'dan Türkiye'ye PKK teklifi

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya 3 günlük sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bakıri’nin görüşmesinden PKK’ya yönelik geniş çaplı operasyon kararı çıktı.



Geçtiğimiz hafta Ankara'ya 3 günlük sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin temaslarının ardından görüşmelerin perde arkasına ulaşıldı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON KARARI ÇIKTI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Muhammed  Bakıri'nin sürpriz ziyaretinden PKK'ya yönelik geniÅŸ çaplı operasyon kararı çıktı. Ankara ve Tahran 9 noktadan harekât için çalışmalara baÅŸladı.

ABD'nin Suriye'nin Sünni Arap kenti ve IŞİD'in  son kalesi olan Rakka operasyonu ile birlikte terör örgütü PKK'yı bölgedeki partneri hâline dönüştürmesi siyasi olarak Ankara'yı rahatsız ederken, 1996'dan bu yana PKK ile doÄŸrudan iliÅŸkileri olan ve üstü örtülü Suriye iç savaşına destek veren Ä°ran'ı bölgesel denklemde zor duruma sokmuÅŸtu. Ankara durumdan duyduÄŸu rahatsızlığı diplomatik kanallar aracılığı ile ilan ederken, Ä°ran'dan sürpriz “PKK'ya Kandil ve Sincar'da operasyon düzenleyelim” teklifi geldi.

1996'dan buyana terör örgütü PKK'nın kadrosu, mali yapısı ve siyasi hareketliliği ile ilgili mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakan Tahran yönetiminden gelen bu öneri Ankara'da şaşkınlık oluştururken, Bakıri'nin ortak harekât teklifi değerlendirmeye alındı.

İran tarafının, ABD'nin Suriye sahasında PKK'yı partner haline dönüştürmesi ve hızla silahlandırmasının, bir sonraki aşamada verilen bu silahların kendilerine döneceği dikkat çektiği ve PKK'ya acil müdahalenin gerekliliğin vurgu yaptığı kaydedildi. Türk tarafı ise PKK'nın en başından bu yana bölge halklarına zarar veren hamlelere kalkışacağı yönündeki öngörüleri defaatle ilettiklerini ancak İranlı muhatapların bu olanları sadece dinledikleri ve dün kaçılan sorumluluktan artık bugün kimsenin kaçamayacağına vurgu yaptığı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.